#twitterspreekwoordenbattle
hersenscheten

#twitterspreekwoordenbattle

Dinsdagavond. Je zapt langs wat zenders en stopt plots bij Opsporing Verzocht. Ondanks dat ik dan tot de dinsdag erna nachtmerries heb, blijf ik toch altijd even hangen. Zo ook afgelopen uitzending, waarin onder andere de verdachten van een overval op een juwelier in Den Haag te zien waren. Aanvankelijk werd gedacht dat de overvallers, of in ieder geval één van hen, een fopneus droeg. Van de andere verdachten die gezocht worden (of werden), werden natuurlijk ook signalement gegeven. En hier begon ik te vermoeden dat deze uitzending van Opsporing Verzocht een heus thema had. Bij elk signalement was namelijk iets met een neus: een fopneus die stiekem toch echt bleek te zijn, een grote dopneus, een brede neus… Het kon zeg maar niet aan je neus voorbij gaan. Ik twitterde ‘Is het thema #neuzen bij #opsporingverzocht?” en kreeg al gauw de reactie: “worden we nou bij de #neus genomen?”. Van ‘het #neusje van de zalm’ tot aan ‘de #neus op het spek binden’, alles kwam voorbij. En natuurlijk ook ‘de #neus in de ring gooien’. Wie kent ze niet? Volgens @onzetaal bestaan er 42 uitdrukkingen met ‘neus’ en maar liefst 115 met ‘hand’. De #twitterspreekwoordenbattle zal dus sowieso nog een keer van start moeten gaan. Is het niet enig?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply Naomi 08/05/2012 at 10:55

    Werkelijk enig!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.