hoe heet je eigenlijk?
hersenscheten

hoe heet je eigenlijk?

Eén van de vragen waar ik eigenlijk een hekel aan heb. Gewoon omdat ik vind dat mijn naam boers is en ik daarom de naam zo snel mogelijk wil uitbraken. Ter voorbereiding hierop kijk ik de vrager een paar minuten lang aan alsof mijn hersenen ter plekke zijn afgestorven. Natuurlijk in de hoop dat hij of zij met de staart tussen de benen afdruipt. Dit klinkt nu natuurlijk alsof alleen (huis)dieren dit aan me vragen, maar neem het vooral niet te letterlijk. Ook mensen praten wel eens tegen me. Na bijna een kwartier (een echte volhouder dus, die vrager) kan ik eindelijk antwoord geven. “Ik heet… eh… Lenneke. Met drie keer een ‘e’. Geen ‘o’. Ook geen Nelleke. Maar als je het lastig vindt, noem me dan vooral ‘Lenn’ of ‘Lek’ of ‘Lekkie’ of zeg gewoon ‘hé jij daar’. Allemaal prima.” Stilte. Het is bijna pijnlijk. Tijd om de genadeklap uit te delen: “het is een Nederlandse meisjesnaam en het betekent ‘leeuw’. Sterk of dapper als een leeuw, sterk door genade of de dappere onder het volk, om precies te zijn. En het is een bijzondere, tevens bijzonder mooie, naam. Natuurlijk ook te zien aan het feit dat in 2010 maar liefst twee meisjes deze naam hebben gekregen! En hoe veel jongens? O. Dat antwoord moet ik je schuldig blijven. Maarre, aangenaam kennis te maken. Hoe heet jij eigenlijk?”

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply Naomi 10/05/2012 at 08:04

  Ik vind Lenneke geen hele gekke naam. Ik zou je naam meer swag geven.

 • Reply mam 10/05/2012 at 08:39

  Heb m met liefde uitgezocht. Ik had je ook Nala kunnen noemen, leeuwinnetje <3

 • Reply Sylvia 10/05/2012 at 12:21

  Ik vind Lenneke eigenlijk helemaal geen vreemde naam ;)

 • Reply Ariska 11/05/2012 at 15:29

  Ik vind Lennneke een leuke naam, al kan ik me voorstellen waarom je het boers vindt.

  Overigens wordt er gemiddeld per jaar minder dan 1 Ariska geboren hoor, dus Lenneke is nog redelijk populair (A)

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.