Zoek
Sluit dit zoekvak.

gezocht: ruggengraat

“Nee, maar, echt. Zodra ik thuis ben, begin ik direct aan mijn huiswerk. Ja, ik beloof het.” En echt, het stond op de planning. Het was echt mijn plan om bij thuiskomst direct al mijn schoolspullen uit te stallen en te gaan knallen. Maar in plaats daarvan verspreid ik alleen al mijn schoolspullen door heel het huis en lees ik wat blogs, Facebook en Twitter ik wat en geniet ik voornamelijk van het niets doen. Na een half uur denk ik: ‘ok, als het kwart over is, begin ik echt. Ik ben al een half uur mijn tijd aan het verdoen.’ Vaak heb ik dan nog maar vijf minuutjes vrije tijd en zoek ik nog gauw dat artikel op dat ik nog graag wilde lezen. Vervolgens kijk ik weer op de digitale klok in de rechterbovenhoek van mijn scherm en zie ik dat het al 17 minuten over is. Ja. Kwart over gemist. Dan kan ik net zo goed om half beginnen. Slaat natuurlijk nergens op, want dan verspil ik dus nog eens 13 minuten van de kostbare tijd. Want behalve dat ik een gebrek heb aan ruggengraat, heb ik ook altijd gebrek aan tijd. Presteren gaat bij mij het beste onder tijdsdruk en wacht ik dus altijd tot het aller-, allerlaatste moment. Bij de volgende blik die ik op de cijfers werp die mijn klok vormen, zie ik dat het 34 minuten over is. Wéér gemist. Enfin, dan wordt het dus kwart voor. En zo gaat het door tot na het avondeten. Na het avondeten nog even een bak thee en een sigaret en dan is het ineens bedtijd. Maar niet alleen met het produceren van iets kom ik wat graat tekort. Zo gaat het ook met winkelen. Plechtig beloofde ik mezelf, voordat ik de deur achter me dicht trok en op weg ging naar het winkelcentrum, dat ik geen boeken en geen nutteloze dingen zou kopen. Dit deed ik natuurlijk niet hardop, want dat is een beetje gek in je eentje. Dat ik in mezelf praat, blijft natuurlijk geheel binnenshuis. Toch presteer ik het dan weer om Ici Paris XL te verlaten met een goedgevulde tas en een bijna lege portemonnee. En ja, op de weg terug kom ik altijd langs een boekenwinkel. Toch maar even naar binnen. Mijn lezershart bloeit dan weer op en dat is natuurlijk een goed teken. Ik kan het dan niet over hetzelfde hart verkrijgen om het te breken, dus loop ik weer met 3 boeken naar buiten. Gelukkig is een ruggengraat prima te creëren. Maar ja, het is nu geen rond tijdstip. Dus ik begin wel een andere keer.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.