gezocht: ruggengraat
hersenscheten

gezocht: ruggengraat

“Nee, maar, echt. Zodra ik thuis ben, begin ik direct aan mijn huiswerk. Ja, ik beloof het.” En echt, het stond op de planning. Het was echt mijn plan om bij thuiskomst direct al mijn schoolspullen uit te stallen en te gaan knallen. Maar in plaats daarvan verspreid ik alleen al mijn schoolspullen door heel het huis en lees ik wat blogs, Facebook en Twitter ik wat en geniet ik voornamelijk van het niets doen. Na een half uur denk ik: ‘ok, als het kwart over is, begin ik echt. Ik ben al een half uur mijn tijd aan het verdoen.’ Vaak heb ik dan nog maar vijf minuutjes vrije tijd en zoek ik nog gauw dat artikel op dat ik nog graag wilde lezen. Vervolgens kijk ik weer op de digitale klok in de rechterbovenhoek van mijn scherm en zie ik dat het al 17 minuten over is. Ja. Kwart over gemist. Dan kan ik net zo goed om half beginnen. Slaat natuurlijk nergens op, want dan verspil ik dus nog eens 13 minuten van de kostbare tijd. Want behalve dat ik een gebrek heb aan ruggengraat, heb ik ook altijd gebrek aan tijd. Presteren gaat bij mij het beste onder tijdsdruk en wacht ik dus altijd tot het aller-, allerlaatste moment. Bij de volgende blik die ik op de cijfers werp die mijn klok vormen, zie ik dat het 34 minuten over is. Wéér gemist. Enfin, dan wordt het dus kwart voor. En zo gaat het door tot na het avondeten. Na het avondeten nog even een bak thee en een sigaret en dan is het ineens bedtijd. Maar niet alleen met het produceren van iets kom ik wat graat tekort. Zo gaat het ook met winkelen. Plechtig beloofde ik mezelf, voordat ik de deur achter me dicht trok en op weg ging naar het winkelcentrum, dat ik geen boeken en geen nutteloze dingen zou kopen. Dit deed ik natuurlijk niet hardop, want dat is een beetje gek in je eentje. Dat ik in mezelf praat, blijft natuurlijk geheel binnenshuis. Toch presteer ik het dan weer om Ici Paris XL te verlaten met een goedgevulde tas en een bijna lege portemonnee. En ja, op de weg terug kom ik altijd langs een boekenwinkel. Toch maar even naar binnen. Mijn lezershart bloeit dan weer op en dat is natuurlijk een goed teken. Ik kan het dan niet over hetzelfde hart verkrijgen om het te breken, dus loop ik weer met 3 boeken naar buiten. Gelukkig is een ruggengraat prima te creëren. Maar ja, het is nu geen rond tijdstip. Dus ik begin wel een andere keer.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply Sylvia 24/04/2012 at 19:43

  Haha, heerlijk herkenbaar ;)

 • Reply Naomi 25/04/2012 at 21:33

  Jaaaa : )

  • Reply freelennse 25/04/2012 at 21:38

   Jeej!

 • Reply Caithlin 03/05/2012 at 09:42

  Zelfdiscipline.. Daar wil het bij mij ook nog wel eens aan ontbreken!

 • Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.