Zoek
Sluit dit zoekvak.

beseffen wat je hebt

Eens in de drie maanden bedenk ik me dat het echt weer tijd is om op te ruimen. En dan niet alleen de gedragen kleren van afgelopen week van de vloer rapen, nee, écht opruimen. Alle kasten -gelukkig heb ik er maar twee- gaan open en alle spullen gaan eruit. De eerste vijf minuten gaat het nog goed. Dan heb ik alleen de spullen te pakken die goed in het zicht liggen en ik wel vaker heb gezien de laatste tijd. Maar dan kom ik aan bij de meer verstopte spullen. “Wow, ja, jeetje, een entreekaartje voor de Efteling! Volgens mij was dat van die keer dat we met een paar vrienden gingen. Hahaha. O ja. Toen dronk ik ook nog ice tea uit een flesje. Die was al twee maanden over de houdbaarheidsdatum. O ja! Dat was ook die keer dat een vriendin per se in een waterattractie wilde. Wij wilden niet, maar goed, ja, we gingen toch maar. Iedereen was zeiknat, behalve zij. Hebben we toen nog een uur over geklaagd. Vooral omdat we toen met natte kleren de auto in moesten. Ja, dat was echt een leuke dag.” Vervolgens grinnik ik nog even en daarna leg ik het stukje weg. Tijd om verder te gaan met opruimen. Dat gaat voor luttele minuten goed. Dan dient de volgende herinnering zich aan. “Die armband… Van wie was die nou? Oja! Een oude vakantieliefde. Haha, dat weet ik nog als de dag van gister. Ik kwam daar aan en was op slag verliefd op die ober. Wat een mooie tijd was dat…” En zo zit ik dan uren terug te denken aan dingen die ik heb meegemaakt. Zodra ik klaar ben met de kasten uitruimen, ligt alles op mijn bed. Werp een blik op de klok en besef dat het al etenstijd is. Oeps. Alles maar weer van mijn bed maaien, eten en morgen maar weer verder. “Je beseft pas wat je hebt als je het kwijt bent?” Welnee. Je beseft pas wat je hebt als je je kamer opruimt.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. Ben het met je eens, ik heb altijd precies hetzelfde! Het begint als zo’n ambitieus project, maar het eindigt in een enorme bende omdat al die spullen me te veel aan het denken zetten.

  2. Haha ik herken dit zo erg. En dan ligt alles op je bed en verplaatst het naar de grond omdat je moe bent. En dan kun je weer opnieuw beginnen.

  3. Grinnik* Ik ga dan ook heel veel spullen opeens weer gebruiken. Of eigenlijk: ik zég dat ik ze weer ga gebruiken, maar dat gebeurt dan één keer – twee max – en dan verdwijnen ze toch weer in die kast.

  4. Ojee opruimen.. ! Ik ben het helemaal met je eens, tijdens het uitpluizen kom ik de meest verrassende items tegen waarvan ik het bestaan allang was vergeten. :) Wat nou steeds nieuwe trendy accessoires kopen, in een oude doos kwam ik laatst allerlei vintage riemen tegen. Boom! schatkist :) haha leuke post!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.