Zoek
Sluit dit zoekvak.

afdeling kansloos: discussiëren

Gisteravond, toen ik net mijn prakje spitskool naar binnen had gewerkt, kreeg ik twee boeken in mijn handen gedrukt. Normaal ben ik daar hartstikke gelukkig mee, maar niet als het twee foutief ingebonden boeken zijn. Niet foutief als ‘oeps-er-zijn-wat-pagina’s-omgewisseld’, maar foutief als ‘er zitten verkeerde voorbladen voor én de indeling klopt niet’. Ik zal er verder niet te veel woorden aan vuil maken, want wat me écht frustreerde, was de discussie die volgde met de gever van de boeken. Niet uit ondankbaarheid, hoor. De foutieve-boeken-gever kan wel wat van me hebben. Maar goed, het discussiëren voelde dus echt als missie kansloos. Ik stak zo veel energie in het verdedigen van mijn standpunt, het bewijzen van mijn gelijk. Ik kan het niet verdragen als ik geen gelijk krijg. Dan ontstaat er Kortsluiting in mijn bovenkamer. Met een hoofdletter ‘k’, ja. En ineens vroeg ik me af: is het wel echt nodig om deze discussie te voeren? Is het nu echt zo belangrijk om hem te laten weten dat hij ongelijk heeft? Het was geen rechtszaak én er hingen geen levens vanaf. En deze discussie kon ook niet opgelost worden door mijn best friend forever Google. Stiekem wilde ik enkel mijn ego upgraden én ervoor zorgen dat die twee boeken wel juist ingebonden zouden worden. Ik had me ook niet druk kunnen maken, die zeven verloren jaren door het huidige stressniveau kunnen behouden en mijn energie kunnen sparen. Misschien is het iets om te onthouden voor de volgende keer. Niet alleen om voorgenoemde redenen, maar ach, ik word er vast ook een nog prettiger persoon van. En goed gezelschap is natuurlijk nooit weg!

… Maar ik had wel gelijk, hoor.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

  1. Sooms raak je zo in een discussie verzeild dat je even vergeet dat het eigenlijk helemaal niks uitmaakt of je nou je gelijk krijgt of niet..

  2. Haha ja, het is zo moeilijk om je niet helemaal weg te laten voeren in het winnen van de discussie. En al zou je er een leuker mens om zijn… op zo’n moment is dat een minor detail.
    P.S. overigens snap ik niet helemaal hoe je ongelijk kan hebben over het inbinden van boeken? :P

    1. We hadden een discussie over wat er nu precies verkeerd was gegaan en wiens schuld het was. Hahaha.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.