Zoek
Sluit dit zoekvak.
De edele kunst van not giving a fuck

de edele kunst van not giving a fuck

Ik ben zo beïnvloedbaar als de pest, dus dit boek verdween zo, hup, in mijn tas toen ik zag dat de überinfluencer Iris het aanraadde. Heb het wel afgerekend, hoor. #nothief #nospon Na 100 jaar heb ik het dan eindelijk uit en kan ik delen wat ik van De edele kunst van not giving a fuck vind. Tenzij je er geen fuck om geeft, natuurlijk. Dan kan je nu nog afhaken.

Waar gaat De edele kunst van not giving a fuck over?

Dit is hét boek voor zelfhulphaters. En dan heb je me al, hoor. Volgens De edele kunst van not giving a fuck kan je stoppen met altijd maar positief zijn en kan je beter om leren gaan met je tekortkomingen en tegenslagen in het leven. Wegrennen voor je angsten, fouten en onzekerheden is verleden tijd. Je moet nu de pijnlijke waarheid onder ogen durven zien en zo de moed en het zelfvertrouwen vinden waar je in deze tijd behoefte aan hebt. Mark Manson geeft je in De edele kunst van not giving a fuck handvatten om te kiezen waar jíj om geeft en dus ook waar je niet om geeft.

“Mensen die doodsbang zijn voor wat anderen van hen denken, zijn vooral doodsbang voor de negatieve gedachten die ze over zichzelf hebben en die ze in de reactie van anderen denken terug te zien.”
– Uit De edele kunst van not giving a fuck

De edele kunst van not giving a fuck

Wat vind ik van De edele kunst van not giving a fuck?

Wat een heerlijk boek. Qua schrijfstijl en qua inhoud. Qua schrijfstijl is het lekker grof, humoristisch en het zegt waar het op staat. Een beetje zoals ik, dus. Ha. Ook de inhoud ben ik echt heel erg over te spreken! De eerste paar hoofdstukken vond ik het wel erg veel herhaling en #captainobvious, maar al snel maakte Mark dat ruimschoots goed. Ik kan het wel waarderen als iemand tegen me zegt – of nou ja, schrijft – dat je niet altijd positief hoeft te zijn. Dat sommige dingen gewoon echt ruk zíjn. Daarnaast heb ik oprecht wat opgestoken van het hele ‘accepteer je eigen tekortkomingen-idee’ en het kiezen van waar je wel of niet om geeft. Working on it. Ik heb het boek net uit, maar ik wil het serieus snel nog een keer lezen en duizend aantekeningen maken. Zo praktisch vind ik het. Oprecht. Nou. Dit was de lofzang, want ik word er nu een beetje ongemakkelijk van. Dus, bonus, een van mijn lievelingsstukjes uit dit boek. Groetjes.

“Je zult steeds meer waardering krijgen voor de basale ervaringen in het leven: het plezier van een simpele vriendschap, het creëren van iets, het helpen van iemand die dat nodig heeft, het lezen van een goed boek, lachen met iemand om wie je geeft. Klinkt saai, hè? Dat komt omdat het allemaal normale zaken zijn. Maar misschien zijn ze wel normaal om een reden: omdat het de zaken zijn waar het in wezen om gaat.”
– Uit De edele kunst van not giving a fuck

♥ Waardering: 8,5.

Mark Manson – De edele kunst van not giving a fuck
Lev. / 2017 / 9789400509023
De edele kunst van not giving a fuck is bij Bol.com te koop voor €19,99.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Hele leuke tip! Ik heb zelf ook een enorme allergie aan die “verbeter je leven boeken”, dus ik ben zeker benieuwd naar dit boek geworden!

  2. Leuk om te lezen, Lenneke! Naar aanleiding van jouw post ben ik hem ook gaan lezen. Heerlijke schrijfstijl vond ik het. Net als de jouwe trouwens. Vanaf volgende week ga ik dit boek ook gebruiken voor mijn blog. Ben benieuwd wat je ervan vindt!

    1. Vind het altijd zo leuk als mensen een boek gaan lezen naar aanleiding van mijn blogposts! Dank je wel voor je compliment. Ik ga zeker even naar je recensie kijken volgende week! Ben benieuwd.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.