Zoek
Sluit dit zoekvak.
Recensie Harry Potter en het Vervloekte Kind

harry potter en het vervloekte kind

Als je mij de kans geeft om een stukje van mijn jeugd te herbeleven, dan ga ik daar volle bak voor. Dus de dag dat Harry Potter en het vervloekte kind uitkwam, stond ik meteen bij de boekenwinkel om het pareltje mee naar huis te nemen. Ik had al gehoord van mensen die het Engelse boek gelezen hebben dat het ‘wel een heel ander boek was’, dus ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten. Maar oh oh, wat vind ik van Harry Potter en het vervloekte kind? Lees hier mijn recensie!

Waar gaat Harry Potter en het vervloekte kind over?

Harry Potter en het vervloekte kind is een nieuw verhaal, geschreven door J.K. Rowling, John Tiffany en Jack Thorne. Het is een nieuw toneelstuk van Jack Throne. Het boek omvat de eerste twee delen van het eerste toneelstukverhaal van Harry Potter. Let op: dit boek is dus ook in scriptvorm geschreven.

Het leven van Harry Potter ging nooit over rozen, maar nu hij volwassen is en erg druk is met zijn baan als ambtenaar op het ministerie van Toverkunst, is het allemaal nog moeilijker. Harry is vader van drie kinderen en wordt nog steeds achtervolgd door zijn verleden. Terwijl het verleden de toekomst lijkt in te halen, worstelt jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om heeft gevraagd. Als het verleden en het heden samen dreigen te smelten, leren zowel Harry en Albus dat duisternis soms uit een onverwachte hoek komt.

Recensie Harry Potter en het Vervloekte Kind

Mijn mening over Harry Potter en het vervloekte kind

Ik ben zó sip dat ik dit boek ook alweer uit heb. Zoals gezegd, de boeken van Harry Potter waren echt mijn jeugd en ik ben echt groot fan. Zo blij als een kind was ik dus toen Harry Potter en het vervloekte kind uitkwam. Ik was vooral heel benieuwd naar de schrijfstijl, want ik wist dat het in een scriptvorm geschreven was. In het begin moest ik daar een beetje aan wennen, maar als je een paar pagina’s verder bent, zit je er al wel helemaal in.

Het verhaal vind ik, zoals ik van Harry Potter-verhalen gewend ben, heel leuk en spannend. Blijkbaar ben ik toch al die tijd wel benieuwd geweest naar hoe het de grote Harry Potter zou vergaan, al klinkt dat natuurlijk heel suf. Jammer vind ik het wel dat je door de scriptvorm niet echt diepgang krijgt in de personages. Je leest hun gedachten niet, je voelt en leeft niet echt met ze mee. Al met al ben ik wel heel blij dat dit boek op de plank in mijn boekenkast staat, naast de andere boeken van deze reeks.

♥ Waardering: 8.

J.K. Rowling – Harry Potter en het vervloekte kind
Uitgeverij de Harmonie / 2016 / 9789076174945
Harry Potter en het vervloekte kind is bij Bol.com te koop voor €24,90.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.