Zonder mij is er geen geluk - blog - fictie - freelennse
verzonnen verhalen

zonder mij is er geen geluk

Ik ben het die jou compleet maakt, ik ben het die een lach op je gezicht tovert. Het is mijn parfum dat je het lekkerst vindt ruiken en het zijn mijn gehaktballen waar je je vingers bij aflikt. Ik maak de perfecte limonadesiroop voor je, niet te zoet en zeker niet te waterig – alhoewel je liever spa met een smaakje drinkt. Alleen ik mag jou verbeteren als je weer eens twee spreekwoorden door elkaar haalt of als je ‘als mij’ zegt. Ik ben het die de paraplu uit jouw handen grist als ik weer eens te koppig ben om er zelf een mee te nemen, want ‘wanneer regent het nou in Nederland’ en ‘zo ver is het nou ook weer niet’. Het zijn mijn handen die ’s nachts jouw kussen stiekem onder je hoofd vandaan trekken en het zijn mijn mondhoeken die – zonder dat ik er iets tegen kan doen – omhoog krullen als jij er zachtjes om zucht. Ik ben het die zonder gezeur je sokken opruimt en ik ben het die alleen eventjes zucht als je zegt dat je weer eens je auto gaat wassen. Of nou ja, ik was het. Jij besloot anders, het is nu alleen nog mijn ego dat hier nog in gelooft.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply Anna 07/03/2017 at 20:17

    Dit is zo raak… Exact hoe ik me voel. Mooi verwoord!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.