Zoek
Sluit dit zoekvak.

waarom je huis inrichten de hel is

Inmiddels woon ik al een paar maanden in mijn nieuwe huis. Ik kwam met lege handen, een vrijwel lege bankrekening en een nog leger beeld van hoe mijn huis eruit moest komen te zien. Het lot wil ook nog eens dat ik Weegschaal ben en dat ik daardoor absoluut geen keuzes kan maken. Kortom: paniek in de tent. 

Kijk, mijn huis is prachtig en heeft een magnifieke ligging aan een sluis. De inrichting moet dan minstens zo perfect zijn natuurlijk. Ik zocht me suf op internet naar inspirerende foto’s – zoals bijvoorbeeld bij Solvari – , nam tijdelijk intrek in IKEA (zeker geen straf met de balletjes en de frietjes en de toetjes) en ging minimaal 100 keer naar dezelfde winkels. Om vervolgens gewoon terug te gaan naar de eerste beste winkel waar je weken eerder eigenlijk al een perfecte tafel had gevonden. Ik bedoel maar: ik heb pas sinds twee weken salontafels in mijn huis staan. Heb je je trouwens wel eens afgevraagd hoeveel verschillende lampen er van ‘hetzelfde model’ zijn? Ik kan je vertellen: veel.

waarom je huis inrichten de hel is

Als ik iets heb geleerd tijdens het inrichten van mijn huis is dat het prima is om te vergelijken (oh, over vergelijken gesproken, als je gaat verhuizen en je moet verbouwen of andere heftige dingen doen, je kan dus gewoon gratis offertes vergelijken voor klussen in je huis, is handig!) en te zoeken, maar dat je op een gegeven moment echt de knoop gewoon moet doorhakken. Ik ben dus maandenlang op zoek geweest naar salontafels en zou in principe nu nog op zoek kunnen zijn. Wie heeft verzonnen dat vrijwel alle salontafels lelijk zijn, zouden ze ook zonder gehoorbeschadiging naar een concert van Wolter Kroes moeten sturen. En wie het ophangsysteem van de bestå-meubelen heeft verzonnen mag mee.

Gratis tip voor mensen die geen verhuisbedrijf in willen of kunnen huren: ik huurde een paardentrailer en dat werkte perfect. (Houd er wel rekening mee dat al je nieuwe buren gaan vragen of je een paard hebt, true story!) Nog een gratis tip: houd rekening met lánge levertijden van bijvoorbeeld je bank. Geloof me als ik zeg dat het na vier weken wel gaat vervelen om op een tuinstoel te zitten. Zeker als het warm is, want dan blijft je huid zo lekker aan dat plastic plakken.

In ieder geval zit ik voorlopig prima. Op mijn veel te dure banken met een of ander ‘handig schuim dat doorzitten voorkomt’ en impregneermiddel ervoor zorgt dat ik de kots van Vince er zo weer af kan vegen. Hij weet dat, dus daarom kotst hij liever over mijn kleed. Boef.

Oja, mocht je meer interieurfoto’s van me willen zien (of schaamteloze selfies, foto’s van Vince of mijn eten), volg me dan gerust op Instagram. Ik ben best leuk.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

18 reacties

 1. Haha ik was echt super bang dat ik mijn huis niet zou kunnen inrichten omdat ik, volgens mezelf, geen smaak heb, maar dat viel uiteindelijk best mee!

 2. Leuk stukje!
  Ik hoop binnenkort ook te kunnen verhuizen en alles opnieuw in te richten!
  Die tip van de paarden trailer is echt leuk en best wel handig!

   1. Dankjewel!
    Ik woon in Leeuwarden en blijf daar ook gewoon, alleen woon ik nu samen met mijn vriend in een eenkamerappartement, en we hopen dat we nu kunnen gaan verhuizen naar een normaal huis met kamers!

 3. Dat van die paadentrailer is zo slim! Die ga ik onthouden! Ik vind inrichten zo lastig, ik kan nooit kiezen …

 4. Joh, ik heb nog steeds geen nieuwe bank uitgezocht en ik woon hier al bijna 3 jaar..

 5. Oh jaa, de zoektocht naar een salontafel. Ik snap er ook helemaal niks van. We doen het nu al jaren met een lelijke maar praktische salontafel van de Ikea omdat we nog geen betere optie hebben gevonden…

  1. Ik ben heel blij met de salontafels die ik nu heb! Na lang zoeken inderdaad. Heb je al eens bij Woonexpress gekeken?

 6. Herkenbaar! Een bank uitzoeken Is een drama. Wij hebben denk wel 5 verschillende winkels gezien en op 1000 banken gezeten. Uiteindelijk een mooie bank gezien, 2 weken erover nagedacht weer proef gezeten en bestelt. 8 weken levertijd! Gelukkig hadden wij nog een oude bank.

  Eetstoelen is daarin tegen ook niet makkelijk!

  1. Fijn dat jullie nu een bank gevonden hebben! Die levertijd is lang, hè? Des te meer geniet je ervan als hij in jullie huis staat :-)

 7. Ooh dat lijkt me juist het leukste en mooiste om te doen. Ik weet ook al precies wat ik allemaal wil hebben als ik op mezelf kan (op alle kleine dingen na, want die heb ik allemaal al aangeschaft) Helaas kom je wel met je neus op de feiten, want meubels zijn eigenlijk zo duur!

  1. Ik wist uiteindelijk ook wat ik wilde, maar ik vond het heel moeilijk om de perfecte variant daarvan te vinden. Fijn dat je in ieder geval kleine dingen hebt aangeschaft, want je huis inrichten is inderdaad schreeuwend duur.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.