Recensie Bob de Straatkat - James Bowen
boeken

bob de straatkat

bob de straatkat


Bob de straatkat vertolkt het verhaal van Bob (precies, de straatkat) en straatmuzikant James. Het is een waargebeurd verhaal over de vriendschap tussen de twee bijzondere figuren. James Bowen is een drugsverslaafde straatmuzikant die op een dag een gewonde kat in het trappenhuis van zijn flat vindt. Hij kan amper voor zichzelf zorgen, maar besluit toch de kat mee te nemen naar de dierenarts en zorg te dragen voor het beestje. De kat, inmiddels Bob genaamd, gaat niet meer weg en de twee worden onafscheidelijk. Waar James gaat, gaat Bob. Het liefst op de schouder van James. Bob brengt een aardig zakcentje op en ze worden wereldberoemd.

Trouwens, Bob de straatkat is verfilmd. Bob speelt er zelf in en de film komt in november 2016 uit. Weliswaar in Engeland, dus het is nog even afwachten of wij hem ook kunnen gaan kijken.

Wat vind ik van Bob de straatkat?

Nou, ik haat katten, dus wat dat betreft dacht ik dat ik heel het boek lang zou denken ’tja, maar ja, je zit wel mooi met een kat opgescheept’. Niets is minder waar! Wat een grandioos boek is dit. Dit is zo’n boek dat ik dus altijd aanraad als iemand me vraagt wat hij of zij nog lezen moet.
Het is een eerlijk en puur verhaal dat je een kijkje geeft in het leven van een straatmuzikant. Zo simpel als het leven soms voor mij is (haha nee grapje hoor, het leven haalt ook gemene trucjes met mij uit), zo ingewikkeld is het voor iemand die elke dag weer moet strijden voor zijn centen. En aangezien ik meer van dieren houd (katten uitgezonderd, maar Bob is daar dan weer een uitzondering op) dan van mensen, vind ik het magnifiek dat Bob James zo helpt. Ja, van Bob de straatkat kreeg ik een heul warm hart. Must-read!

♥ Waardering: 9.

James Bowen – Bob de straatkat
The House of Books / 2014 / 9789044337440
Bob de straatkat is via Bol.com te koop voor €17,50.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply Mariska 04/02/2016 at 18:39

  Wat klinkt dit als een leuk boek! Schattig plaatje erbij :D

 • Reply Monique 11/12/2016 at 11:26

  Hoe krijg je het in je hoofd om katten te haten, een bizar groot woord trouwens HAAT!!!!! Beetje zielig.

  • Reply Miriam 29/12/2016 at 13:21

   Dat snap ik ook niet. Je zegt meer van dieren te houden dan van mensen, maar katten te haten. Dat klinkt nogal naar.

   • Reply freelennse 29/12/2016 at 13:24

    Oh gut, ik wist niet dat ik zo serieus genomen werd. Ik houd meer van dieren dan van mensen, maar katten zijn niet per se mijn lievelings en als hondenfan moet je je natuurlijk ook wel een beetje afzetten tegen de kat.

    • Reply Willem 04/02/2017 at 11:35

     Ik vond dat nou juist een grappige invalshoek, een hondenfan die een boek leest over een bijzonder kat :)

     Het kan natuurlijk ook allebei: ik ben duidelijk meer een kattenmens, maar het lijkt me fantastisch om nog eens een Duitse herder te hebben (ik heb zelfs al een naam!). Helaas is mijn vriendin bang voor honden, in het bijzonder Duitse herders, en ik heb nog twee katten rondlopen dus dat zal wel niet gaan gebeuren :(

     Anyway… Bob de Straatkat vond ik ook echt om van te genieten. Het is zo’n hartverwarmend feel-good boek dat je in één ruk wilt uitlezen. En je moet opschieten met lezen ook, want vrienden en familie staan in de rij om hem van je te lenen.

     Ik zou hem graag nog eens lezen, maar de laatste lener had helaas andere plannen…

     • freelennse 09/02/2017 at 16:13

      Je mag Vince wel een dagje lenen! ;-) Duitse herders zijn echt leuk. En ja, wat een fijn boek is Bob de straatkat, hè! Heb je het niet teruggekregen van de laatste lener…?

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.