Zoek
Sluit dit zoekvak.

tot hier en niet verder

‘Als er iets is, kan je me altijd bellen, hè!’, dat is toch wel mijn credo. Maar waarom doe ik dat toch en is er eigenlijk een moment waarop je moet stoppen met investeren?

Sommige mensen hebben dat, dat iedereen voortdurend naar hen toekomt om problemen te delen. Om advies te vragen. Om even het hart te luchten. En gek genoeg is het veel makkelijker om een ander advies te geven dan je eigen problemen op te lossen.

De voordelen van de helpende hand
Natuurlijk heeft het helpen van anderen zo zijn voordelen. Ten eerste is het natuurlijk fijn om te zien dat je een ander een beter of zelfs goed gevoel kan geven. Ten tweede is het ook niet geheel vervelend dat het je afleidt van je eigen problemen. Ergens zou je dus kunnen zeggen dat we een stel egocentrische draken zijn die anderen alleen maar helpen, omdat het onszelf iets oplevert.

Tikkie, jij bent ‘m
Dingen die lang duren, gaan wennen. (Want alles went, behalve… juist.) Ook het fijne gevoel dat je krijgt van helpen, houdt een keertje op. Het kan je tegen gaan staan, net zoals die maaltijden die je at toen je student was en die je nu met geen mogelijkheid meer wegkrijgt. Als je zelf even genoeg aan je hoofd hebt, kan het heel moeilijk zijn om een ander te helpen. Wanneer ik merk dat ik er moeite mee heb, in het algemeen of bij een bepaald persoon, neem ik even afstand. Dan is het tijd voor me-time en doe ik alleen waar ík blij van word. En dat zonder me schuldig te voelen.

Als jíj het niet meer alleen kan
Ik sta bekend als de helpdesk en als het meisje (ik vind ‘vrouw’ een beetje te volwassen klinken) dat het altijd wel redt. Ha, niks van waar, hoor. Meestal wel, maar zeker niet in alle gevallen. Ik heb een periode gehad dat ik paniekaanvallen had en geloof me: ik kon voor mijn gevoel niet eens in mijn eentje naar de wc. Dat was doodeng, want waarom kan ik niet eens op mezelf vertrouwen? Als ik niet op mezelf vertrouw, op wie kan ik dat dan wel? En gelukkig zijn daar dan de mensen die ook altijd op jou hebben kunnen bouwen. Investeren in een ander is dus écht investeren in jezelf.

Deze blogpost verscheen eerder op UrbanChicks.nl.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Eén reactie

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.