Zoek
Sluit dit zoekvak.
2WMN

interview: Willemijn van Lochem en Martine Heemskerk

2WMN

Willemijn van Lochem (24) en Martine Heemskerk (26) zijn het brein achter LiveLifeGorgeous.nl en 2WMN.nl. Ze bloggen al sinds 2010 voor LLG en vorig jaar hebben ze hun baan als logopedist opgezegd om fulltime te gaan bloggen. Toen werd het tijd voor hun tweede project: 2WMN.nl. En nu is het tijd om deze twee bezige bijen eens aan de tand te voelen! 

Geen twee kapiteins op één schip, luidt een Nederlands gezegde. Wat zorgt ervoor dat jullie dit wel kunnen met 2WMN en LiveLifeGorgeous?
De één is bakboord, de ander is stuurboord. Hierdoor zijn we altijd recht door zee! Nee, zonder grappen. We denken zelf dat de vriendschap de grootste factor is waarom we zo goed kunnen samenwerken. We houden ontzettend veel van elkaar als vriendinnen en kunnen het eigenlijk altijd goed vinden. Dat maakt dat we heel veel lol met elkaar hebben en dus ook in ons werk. Daarnaast zijn we qua werkhouding verschillend van elkaar, waardoor we elkaar aanvullen. Toch inderdaad een gevalletje bakboord en stuurboord.

Waar twee kijven hebben twee schuld. Hebben jullie wel eens ruzie?
Nee, we hebben nooit ruzie. Ook nog nooit gehad in de afgelopen zeven jaar.

Jullie liggen in jullie filmpjes vaak dubbel. Wat zijn nou dingen waar jullie juist niet om kunnen lachen?
Een bad hairday natuurlijk! Nee, on a serious note: onrechtvaardigheid en mensen die het leven te zwaar nemen. Daar kunnen we echt niet om lachen.

Wat betreft make-up hebben jullie zeker geen twee linkerhanden. Waar komt dit talent vandaan?
Heel veel oefenen en uitproberen! Je moet vooral niet naar onze eerste video’s en looks kijken, want dan zie je dat we destijds echt niet zo handig waren. Maar inmiddels bloggen we alweer 6 jaar, dus onderhand kunnen we wel wat!

Langere tijd hadden jullie twee carrières: logopediste en blogger. Het mes sneed toen zeker aan twee kanten. Missen jullie de logopedie niet?
Nee, eigenlijk helemaal niet. Toen we eenmaal fulltime gingen bloggen was dat zo’n enorme opluchting. Het werken met mensen was leuk, maar de druk van zorgverzekeraars, wetten en bezuinigingen maken het werk in de zorg een stuk minder leuk. We zijn blij dat we daar nu van af zijn!

Men zegt wel eens dat het onmogelijk is om in twee sloten tegelijk lopen. Toch boksen jullie het voor elkaar met twee blogs. Wordt de druk soms niet te groot?
Toen we op eens drie extra werkdagen erbij kregen omdat we stopten met onze baan als logopedist dachten we ‘Nu hebben zeeën van tijd!’. Dat blijkt toch even anders te liggen, onze weken zitten lekker vol. Soms is het wel druk en als je dan om 23.00 ’s avonds na een event thuis komt en nog een artikel moeten schrijven voor de volgende ochtend denken we wel eens ‘Pfffff!’. Maar daar tegenover staat dat we ook heel flexibel zijn als eigen ondernemer en onszelf dus ook wel eens een dagje tussendoor vrij kunnen geven. Zo proberen we het in balans te houden.

Ik kan me voorstellen dat jullie veel uitnodigingen en aanbiedingen krijgen vanwege jullie blogs. Zitten jullie wat dat betreft wel eens tussen twee vuren of valt dat heel erg mee?
We moeten altijd keuzes maken als het om uitnodigingen en aanbiedingen gaat. Omdat we in Groningen wonen moeten we vaak lang reizen voor events dus daarom maken we altijd de afweging of het interessant genoeg voor ons is en in ons schema past. Wat betreft aanbiedingen maken we altijd de afweging of de lezer het interessant zal vinden. Zo niet, dan doen we er niets mee.

Meten jullie wel eens met twee maten, op zowel werk- als privégebied, of zijn jullie behoorlijk consistent?
We zeggen wel eens tegen elkaar ‘Ik zie jou meer dan mijn vriend!’ Ook doen we voor onze blog veel leuke dingen samen, zoals naar een dinnershow gaan, een hotel pakken (wel voor werk natuurlijk, maar toch) en shoppen in New York. Wat dat betreft komen onze mannen misschien wel eens op de tweede plek, haha! Maar gelukkig hebben we beide een hele fijne relatie en gunnen onze mannen ons deze dingen. De schatten!

Is ‘twee zielen, één gedachte’ echt op jullie van toepassing of zijn er onderwerpen waar jullie het nooit over eens zullen worden?
Hij is zéker op ons van toepassing. Vaak zeggen we precies wat de ander denkt of appen we elkaar tegelijk over hetzelfde onderwerp. Dat zijn echt bizarre momenten soms. Ook hebben we aan één blik van de ander genoeg om te weten wat die ander denkt of voelt.

Dat jullie blijven bloggen, is dat zo zeker als tweemaal twee vier is of kan het zijn dat jullie iets totaal anders gaan doen? En wat dan?
Als we al iets anders zouden gaan doen, is het zo klaar als een klontje dat we iets met z’n tweeën zouden gaan doen. Maar stoppen met bloggen is nog lang niet aan de orde wat ons betreft! We genieten nog veel te veel en we zijn nog lang niet uitgeschreven.

Foto bovenaan is gemaakt door Sabine Metz. Zij werkte trouwens ook mee aan een interview.

Wil je meer lezen van Willemijn van Lochem en Martine Heemskerk? Neem dan zeker eens een kijkje op LiveLifeGorgeous.nl en 2WMN.nl.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Blijkbaar brengt een mooie en gevarieerde blog met advertenties genoeg op om banen op te zeggen. En je bent de druk van een loonslaaf kwijt. Ga zo door meiden.

  2. Wat heb je leuke vragen gesteld en steeds de koppeling naar een gezegde! Heel origineel! Heb genoten van het lezen tijdens mijn koffie :-)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.