Zoek
Sluit dit zoekvak.
En dan de liefde

en dan de liefde

En dan de liefde

Waar gaat ‘En dan de liefde’ over?

Als je nu dacht ‘de liefde’, dan heb je het helemaal bij het juiste eind. Susan Smit doet onderzoek naar de liefde in alle vormen. Van hopeloos verliefd tot ‘ik val altijd op foute mannen-gehuil’, lusthormonen, babystress en uiteraard de gebroken harten. Zelfs de gehekelde (door mij, dan) vraag ‘ga je trouwen?’ komt aan bod. Het doel van dit boek is inspireren, ontroeren, een spiegel voorhouden en laten nadenken.

En dan de liefde… wat vind ik ervan?

Ik vind dit boek héérlijk. Susan schrijft met heerlijk veel zelfspot, cynisme en sarcasme en ik geloof elk woord dat ze schrijft. Haar metaforen, haar vergelijkingen, haar gedachtegang, het is allemaal zo treffend. Zelf ben ik onwijs sceptisch over de liefde en het is best fijn om te lezen dat je heus niet de enige bent. Susan heeft me zeker een spiegel voorgehouden en sinds ik dit boek gelezen heb, begrijp ik de liefde net een beetje beter. Het blijft een ongrijpbaar iets, maar dankzij En dan de liefde is het net iets tastbaarder.

Voordat ik dit boek ging lezen, dacht ik ‘ach, het zal wel niets voor mij zijn, ik haat de liefde’. Maar ik ben echt heel positief verrast! Het boek heeft me hardop laten lachen en ik heb het letterlijk in één ruk uitgelezen.

“Want juist als jij je geliefde toestaat je niet alleen te steunen, troosten en beminnen, maar ook om je te confronteren, uit te dagen en terug te fluiten, ben je werkelijk met elkaar verbonden”, aldus Susan. I couldn’t agree more. Ze laat zien dat liefde mooi is, maar dat er ook een lelijke kant aan zit. Net zoals er een lelijke kant is van mij. En van jou. En dat uit elkaar gaan geen afscheid nemen is van het verleden – dat is immers al geweest -, maar van jullie toekomst samen. Dit boek is echt een parel en het verdient een ereplek in je kast.

En dan nog iets
 

Wil jij een exemplaar van En dan de liefde van Susan Smit hebben? Mooi! Je maakt er namelijk hartstikke kans op. Wat moet je doen?
1. Like mijn Facebookpagina
2. Laat een reactie achter waarin je vertelt over je grootste liefde. Of het nou je vent of je iPhone is. Zorg dat je een geldig e-mailadres achterlaat, dan kan ik je bereiken als je gewonnen hebt. Ik maak dinsdag 17 februari de winnaar bekend. Houdoe!
De winnaar heeft inmiddels bericht gekregen.

♥ Waardering: 9.

Susan Smit – En dan de liefde
Carrera / 2015 / 9789048822416
En dan de liefde is bij Bol.com te koop voor €17,50.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Mijn grote liefde is mijn man, die heb ik met vakantie leren kennen.

  2. Ik moet dan toch (na een paar teleurstellingen) zeggen de liefde van en voor mijn kinderen. Ze zijn een heerlijke constante factor in mijn leven en in voor- en tegenspoed. Toppers zijn het.

  3. Dit lijkt me een mooi boek om te lezen, ik heb heel wat meegemaakt nadat het is uitgeraakt met mijn relatie dat nu al bijna een jaar zo is alleen ik vind het lastig om me nu nog aan iemand te binden en ben bang voor iemand reactie.. Ik geloof nu niet meer echt in de liefde ookal heb ik dat wel gedaan. Het zou een geschenk zijn dat ik door dit boek er weer in kan geloven en weer verliefd kan worden.

    Ik vind dat je het echt mooi kan verwoorden, hoe je het boekt beschrijft. :)
    Liefs xx

  4. Mijn grote liefde is een lekkere dikke kanjer. Ik hou van dik, ik hou van vol en ga absoluut niet voor dunne scharminkels. Ik kan ervan genieten zo’n kanjer in mijn handen te houden, te omhelzen en zijn geur op te snuiven. Wat ik wel belangrijk vind is dat hij een beetje inhoud heeft. Ik heb het niet zo op oppervlakkigheid, ik ga liever voor kennis en intelligentie. Deze dikke kanjers, waarvan ik er inmiddels meer dan 200 heb verzameld staan heerlijk in een Ikea-kast. En nee, ik had het dus niet over mannen maar over boeken. Daarom zou ik ook graag dit boek erbij hebben, nog een kanjer voor in mijn, toch al overvolle, boekenkast.

  5. Mij ontbreekt het even aan een grote liefde maar ik denk dat dat mijn meest recente ex nog is. Misschien helpt het boek om daar wat sneller overheen te komen. Wel heel treffend over dat afscheid van een toekomst samen. Anyway, make me believe in it again ;) ik snap tegenwoordig geen hout meer van de liefde.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.