blue monday -
hersenscheten

blue monday

Zeg eens eerlijk: hoe gaat het met jouw goede voornemens? Heb jij ze al afgeschreven? Je hoeft je nergens voor te schamen, want je bent verre van alleen.

Het is vandaag blue monday: de meest deprimerende dag van het jaar. Blue monday is de derde maandag van janauri en de meeste mensen voelen zich uitermate treurig. Alle goede voornemens zijn faliekant mislukt, de vakanties zijn mijlenver weg en het is nog steeds donker als je wakker wordt. Of… donker, het is gevoelsmatig eigenlijk nog steeds middenin de nacht als je wekker gaat. Potverdikke, dat klinkt ook gewoon alsof je reden hebt om te klagen! En geef toe, klagen is gewoon onwijs lekker.

Maar goed, ik zal jullie niet vermoeien met mijn klaagzang over hoe naar ik het openbaar vervoer vind, hoe vreselijk ik baal van die regen, hoe jammer ik het vind dat ik nog steeds altijd een beetje te dik ben en dat ik het maar niet kan begrijpen dat mijn conditie niet uit zichzelf verbetert. In plaats daarvan wil ik jullie eens even lekker een hart onder de riem steken. Die goede voornemens zijn nonsens. En jij bent prima zoals je bent. Ik las ooit deze quote:

“the best way to love someone is not to change them, but instead, help them reveal the greatest version of themselves”

Waarom in godsnaam willen mij mensen veranderen? Kunnen we ons niet gewoon richten op het hélpen van mensen? Ik word ook blij als iemand mij stimuleert om iets te gaan doen waar ik eigenlijk doodsbang voor ben. Opbouwende kritiek ontvangen? Graag! Zullen we gewoon afspreken dat we vanaf nu alleen maar mensen omhoog helpen in plaats van verder de put in te trappen? Dat we een beetje liefde verspreiden? Ja? Ok, deal!

(Ik wilde hier eigenlijk nog een YouTube-filmpje plaatsen van het liedje “I’m blue dabadee dabadie dabadee“, maar dat zou natuurlijk superafgezaagd zijn.)

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.