Zoek
Sluit dit zoekvak.

gezond eten bestaat niet

Collectief geven we veel te veel geld uit aan “gezond” eten, gooien we voor veel te veel geld aan eten weg en klagen we alsmaar dat we te dik worden. Ja, eh, als je niet in een maatje 34 past, ben je toch echt wel af. Ik mag van geluk spreken dat ik een maat 38 dichtkrijg (liggend op bed, zonder te ademen) en ik heb ein-de-lijk de boosdoener gevonden. Gezond eten bestaat gewoon niet.

Afgezien van het feit dat we allemaal al jarenlang in de zeik worden genomen met leuzen als “nu 30% minder vet” en ingrediënten als AEU7389573 wat eigenlijk gewoon poepbacteriën zijn, zijn er nog veel meer aanwijzingen die mij laten geloven dat gezond eten simpelweg niet bestaat.

De meeste gezonde gerechten vergen dus echt een halve dag voorbereidingstijd. Les één: laat een hongerige vrouw nóóit wachten. En laat haar al helemaal niet in haar eentje achter in een keuken vol met eten. Want leuk hoor, zo’n gezonde maaltijd op tafel na drie uur koken, maar je dacht toch zeker niet dat ik de ruggengraat had om in die tussentijd niet gewoon van alles al in mijn mond te proppen? Trouwens, dat is ook gewoon pure noodzaak, want anders heb ik geen idee of het een beetje te pruimen is en of die chocoladetaart in de koelkast toch niet al een beetje overdatum is. In theorie kan ik dus gewoon helemaal niets doen aan die overtollige kilo’s. Tot overmaat van ramp blijkt al dat gezonde voedsel ook nog eens licht verteerbaar te zijn. Ik voel me dus gedwongen om om half elf nog in mijn auto te stappen om een Big Mac te halen. Conclusie: gezond eten is een dikke, vette fabel.

#nevernoteating #cleaneating #yolo #quinoa

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

14 reacties

 1. Leuk geschreven, zoals al je verhalen :-)
  Maar eh… gezond eten uit de supermarkt bestaat niet, tenzij je je beperkt tot de groenten- en fruitafdeling. Geen meuk (lees: zogenaamd eten uit een pakje, met een streepjescode, komend uit een of andere Unilever, Heinz of andere fabriek met die marketingsticker “gezonde keuze”) in huis halen, moet jij eens kijken hoe gezond je dan in no time bent
  :-D

  xxx

  1. Dank je wel, San! Ik weet dat gezond eten wel mogelijk is, hoor! Ik heb laatst een box van Hello Fresh besteld. Heb jij dat al een keer geprobeerd? :-)

 2. Haha, leuk geschreven! Maar helemaal met je eens ben ik het niet, eerlijk gezegd :) Loop de groenteboer binnen, en je vindt onwijs veel lekkere en bijzondere soorten groenten en fruit waar je heel mee kan. En ook in de supermarkt zijn genoeg lekkere, gezonde producten te vinden. Maar, je hebt wel gelijk: al die producten waar allerlei troep aan is toegevoegd (wat zo ongeveer bij alle producten wordt gedaan) zijn niet echt gezond nee!

 3. HAhha. Best herkenbaar,. Alleen ben ik de persoon die een snellr stofwisseling heeft, waardoor ik a) altijd honger heb en b) ewoobweg niet aankom.
  En hoewel het best handig is soms, mogen er best een paar kilootjes bij.

  1. Oh dat is zo herkenbaar! Ik heb precies t zelfde. Veeeel honger, altijd. En een stofwisseling die gewoon te snel is.
   Haha

   Geweldig artikel trouwens, ik heb nu al zin om vanavond echt gezond te gaan koken.

 4. Ken je die kleine kromme vrouwtjes van een jaar of 100 die in het zwart gekleed gaan in een dorpje op een ver afgelegen Grieks eiland? Die eten volgens mij wel gezond. Lekker huisgemaakte chocoladetaart en knoflook enzo.

 5. Haha, geniaal! Zo´n box van Hello Fresh moet ik misschien trouwens ook eens proberen. Als ik uberhaupt aan koken toekom met al die koekjes in huis en een Mc Donalds om de hoek.

 6. Als ik nu tegen mijn moeder zou zeggen: ‘ja maar mama, gezond eten bestaat niet’ dan zou ze zeggen ‘hoe weet je dat nou weer’ en dan laat ik deze blogpost zien onder de toelichting ‘kijk maar, het staat op internet’ en dan is het WAAR!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.