een royale portie meeuwen -
boeken

een royale portie meeuwen

Een royale portie meeuwen

Soms, oké, vaak, heb ik zin om een boek te bestellen. Dit keer ging ik voor een boek van Sylvia Witteman: een royale portie meeuwen. Volgens Bol.com is dit boek ‘felrealistisch proza met een lach en een traan, een bron van genoegen voor boekenwurmen en ongeschoolde arbeiders van alle leeftijden’. Het is een verzameling van columns van Sylvia over allerlei verschillende onderwerpen.

Hoe royaal beoordeel ik Een royale portie meeuwen?

Ik had echt geen idee wat ik van dit boek moest verwachten. Eigenlijk houd ik helemaal niet van een boek bestaande uit tientallen korte verhalen, maar in dit geval was het anders. Om elke column van Sylvia heb ik gelachen en in elke column herkende ik wel iets. Er ging geen bladzijde om zonder dat het een emotie in me losmaakte. Van keihard lachen tot boos worden tot een klein traantje. Daarnaast maakte mijn hart een vreugdesprongetje toen ik na het omslaan van de laatste bladzijde besefte dat ik precies nul tikfouten had ontdekt. Echt, het is fijn om dit boek in je kast te hebben staan! Of in het wasbakje bij je wc. Of waar dan ook. Koop het en geniet ervan!

♥ Waardering: 8.

Sylvia Witteman – Een royale portie meeuwen
Nijgh & Van Ditmar / 2014 / 9789038899497
Bij Bol.com te koop voor €14,99.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply Dina 30/12/2014 at 06:05

  De voorkant ziet er leuk uit. Bij mij in de straat is een plek waar de lantarenpalen over het fietspad hangen en daarbovenop zitten altijd meeuwen. Iedere keer als ik er langsfiets ben ik bang dat ze op me poepen. (het is me wel eens gebeurt namelijk, ja echt.)
  Bedankt voor de tip, ik vind korte verhalen in een bundel best wel fijn om te lezen (dan hoef je je aandacht er niet zo lang bij te houden). :)

 • Reply Mylène 30/12/2014 at 10:43

  Als elke column iets met je deed, moet het wel echt goed zijn. Dank voor de tip!!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.