tegenwoordig plant ik bomen - freelennse
hersenscheten, tips

tegenwoordig plant ik bomen

Dat ik van het internet en gadgets houd, is geen geheim. Maar dat ik tegenwoordig ook bomen plant… dat had je waarschijnlijk niet aan zien komen. En het wordt nog veel onwaarschijnlijker.

Ik plant bomen om van mijn iPhoneverslaving af te komen. Want ik maak er vaak grapjes over, maar eigenlijk ben ik echt heel erg verslaafd aan dat ding. Zelfs onder de douche zijn we samen. En ja, ik ben ook zo’n figuur dat haar iPhone meerdere malen checkt tijdens het eten. Sterker nog: ik betrap mezelf er soms op dat ik “even een berichtje terug moet sturen” terwijl ik met iemand in gesprek ben. In real life. In het eggie. Ja. Dus toen ik las over Forest, dacht ik: ik ga dat proberen!

app Forest

Forest is een app die je helpt van je verslaving aan je smartphone af te komen. Superverantwoord, want je legt dus ondertussen effe een bos aan. Oké, virtueel, maar alles beter dan niks. Je bedenkt van tevoren hoe lang je je telefoon niet wil gebruiken (ik ging meteen cold turkey voor een uur!!) en laat de app openstaan. Je kan hem niet afsluiten, want dan sterft je boom. De eerste keer dat ik Forest probeerde, ging het meteen mis. Ik heb een dwangmatige routine en sluit altijd apps af voordat ik mijn iPhone weer vergrendel. Ja, dan gaat dus mooi je boom dood. Dat gebeurde dus drie keer. Achter elkaar. (Nee, dat gezegde over die ezel en die steen ken ik niet.) Puur verdriet, want nu heb ik dus drie dooie boompjes in mijn boomgaard! Het voelt een beetje alsof je weer voor je Tamagotchi moet zorgen. (Ik mis dat ding.)

Voel je dus vooral niet genegeerd als ik niet reageer op je e-mail, tweet, Facebookbericht, Instagrammention, WhatsAppje of wat dan ook, ik ben dan even een bos aan het aanleggen. Joe!

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply Dina 15/09/2014 at 09:23

  Wat een grappige app! Zelf heb ik er niet zo veel last van eigenlijk, dat ik mijn telefoon continu moet checken of wat dan ook. Ik hoor het wel als ik een bericht krijg en dan zie ik dan wel of ik wil kijken + reageren. :P

 • Reply Daan 15/09/2014 at 17:44

  Bomen zijn voor mij pas interessant als ze zijn verwerkt tot papier, met letters eromheen en een kaft.

 • Reply Lore 03/05/2016 at 18:51

  Ik ben ook echt fan van deze app. Het werkt niet altijd, want soms laat ik mijn boom expres sterven, maar het motiveert ook wel om je nog even te focussen op dat wat even echt belangrijk is! :)

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.