Zoek
Sluit dit zoekvak.
app Forest

tegenwoordig plant ik bomen

Dat ik van het internet en gadgets houd, is geen geheim. Maar dat ik tegenwoordig ook bomen plant… dat had je waarschijnlijk niet aan zien komen. En het wordt nog veel onwaarschijnlijker.

Ik plant bomen om van mijn iPhoneverslaving af te komen. Want ik maak er vaak grapjes over, maar eigenlijk ben ik echt heel erg verslaafd aan dat ding. Zelfs onder de douche zijn we samen. En ja, ik ben ook zo’n figuur dat haar iPhone meerdere malen checkt tijdens het eten. Sterker nog: ik betrap mezelf er soms op dat ik “even een berichtje terug moet sturen” terwijl ik met iemand in gesprek ben. In real life. In het eggie. Ja. Dus toen ik las over Forest, dacht ik: ik ga dat proberen!

app Forest

Forest is een app die je helpt van je verslaving aan je smartphone af te komen. Superverantwoord, want je legt dus ondertussen effe een bos aan. Oké, virtueel, maar alles beter dan niks. Je bedenkt van tevoren hoe lang je je telefoon niet wil gebruiken (ik ging meteen cold turkey voor een uur!!) en laat de app openstaan. Je kan hem niet afsluiten, want dan sterft je boom. De eerste keer dat ik Forest probeerde, ging het meteen mis. Ik heb een dwangmatige routine en sluit altijd apps af voordat ik mijn iPhone weer vergrendel. Ja, dan gaat dus mooi je boom dood. Dat gebeurde dus drie keer. Achter elkaar. (Nee, dat gezegde over die ezel en die steen ken ik niet.) Puur verdriet, want nu heb ik dus drie dooie boompjes in mijn boomgaard! Het voelt een beetje alsof je weer voor je Tamagotchi moet zorgen. (Ik mis dat ding.)

Voel je dus vooral niet genegeerd als ik niet reageer op je e-mail, tweet, Facebookbericht, Instagrammention, WhatsAppje of wat dan ook, ik ben dan even een bos aan het aanleggen. Joe!

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

3 reacties

  1. Wat een grappige app! Zelf heb ik er niet zo veel last van eigenlijk, dat ik mijn telefoon continu moet checken of wat dan ook. Ik hoor het wel als ik een bericht krijg en dan zie ik dan wel of ik wil kijken + reageren. :P

  2. Bomen zijn voor mij pas interessant als ze zijn verwerkt tot papier, met letters eromheen en een kaft.

  3. Ik ben ook echt fan van deze app. Het werkt niet altijd, want soms laat ik mijn boom expres sterven, maar het motiveert ook wel om je nog even te focussen op dat wat even echt belangrijk is! :)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.