het wk: een leerzaam proces
hersenscheten

het wk: een leerzaam proces

voetbal in de stad

“Zullen we voetbal kijken in de stad?”. Blij en enthousiast als ik ben, schreeuwde ik “JAAAAA” . Daar stond ik vorige week zondag dan. Uitgedost in mijn juichpak. Tussen kerels (units) van 2 meter hoog en anderhalve meter breed. Ik heb nooit echt van mensenmassa’s gehouden, maar dit was de overtreffende trap, hoor. Honderden mensen die op elkaar gepropt staan op een plein. Jullie hebben geen idee hoe dankbaar ik ben dat er in de eerste helft niet gescoord is door Nederland. Of nou ja, dat heb ik van horen zeggen, want ik kon niks van het spel zien. Zie onderstaande uitzichtfoto. Als we (ja, leuk hè, ik zeg “we”, behalve als we verliezen, dan is het “zij”) een doelpunt hadden gemaakt, was ik vermorzeld en was de kans dat ik dit kon navertellen nihil.

rug
 Wat ik dus tot nu toe heb geleerd van het WK en voetbal kijken op een plein?

 • Bier vliegt alle kanten op en is inderdaad heel goed voor je haar
 • Je krijgt gemiddeld vijf kaakslagen en twee kopstoten per Nederlands doelpunt
 • Ik ben te klein om op een plein vol mensen voetbal te kijken
 • Met een beetje gokwerk sta je gewoon op de tweede plek in de pool
 • Het is slecht voor je longen, want je rookt per biertje ongeveer twaalf sigaretten
 • Een juichpak zorgt voor aanspraak, vooral van dronken mannen met een halve hersencel

Ik was na afloop van de wedstrijd wel gewoon blij, hoor. Kijk maar:

WK

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reply Rianne 05/07/2014 at 11:12

  Haha leuk! En niet echt handig dat je niks kunt zien door grote kerels voor je… Ik ben er ook niet zo’n fan van om in café’s ofzo te kijken, ik kijk het liever gewoon met vrienden thuis.

 • Reply Daan 06/07/2014 at 00:28

  Soms ben ik intens blij dat ik weinig tot niets met voetbal heb.

 • Reply Jolien 06/07/2014 at 00:59

  Ik vind het toch heerlijk, voetbal kijken in zo’n massa. Zo jammer dat het er op zit voor België. Ik ben echt verdrietig.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.