Zoek
Sluit dit zoekvak.

mijn jeugd teruggekocht

Men zegt toch wel eens dat je je jeugd nooit meer terugkrijgt? Ik ben tot de ontdekking gekomen dat deze mensen liegen. Of nou ja, in mijn geval dan. Hoe het precies bij jou zit, weet ik niet. Maar ik liep afgelopen weekend gewoon ineens tegen mijn jeugd aan.

Winkelen met een man is één ding, maar stuur me naar een boekenmarkt met een man en er is een soort oorlog gaande. Maar alsof mijn karma me een bijzonder goede dag gunde, ging afgelopen zaterdag alles voor de wind. We hebben nul keer ruzie gehad, geen hersenpannen ingeslagen en af en toe kon er zelfs een flauwe glimlach vanaf. Op een gegeven moment stuiterde ik zelfs als een jong hert de hele markt over met een lach van oor tot oor en enthousiast gekrijs van zo’n 90 decibel. Ik liep ineens tegen mijn jeugd aan.

Door omstandigheden (ik weet dat het heel vaag klinkt en ja dat is geheel expres) ben ik ooit al mijn boeken van Harry Potter kwijtgeraakt. Ik ben natuurlijk ook een rasechte, jonge Hollander, dus ik ben a) te gierig om de hoofdprijs te betalen en b) te lui om al die boeken op te zoeken en te bestellen en o ja, om over de verzendkosten nog maar te zwijgen. Jullie begrijpen dat het kind in mij meteen herleefde bij het zien van deze boeken. Ik graaide mijn geld uit mijn zak, graaide de boeken uit het rek en rende naar de verkoopster toe. Ik bespaarde dus moeite én geld en ben nu weer trotse eigenaar van mijn jeugd. Driewerf hoera!

Schermafbeelding 2014-05-25 om 16.50.44

(PS: ik weet dat de boeken op verkeerde volgorde staan, ja.)

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

8 reacties

  1. Ik heb die boeken ook nooit kunnen wegdoen. Het zijn typisch boeken die je eindeloos kunt herlezen.

  2. Ik keek naar de foto en dacht: dit klopt niet! de volgorde klopt niet! En daarna las ik pas het zinnetje onder de foto, hahaaaa. Ik heb alleen 2 en 4, maar ooit heb ik ze ook allemaal. <3

  3. Ooh wat goed dat je ze weer terug hebt! Bij mij staan ze ook te pronken in de kast hoor, ze gaan nooit meer weg!

  4. Haha “90 decibel” ik ben dol op je schrijfkunst :P echt waar.
    Ik heb spijtig genoeg alleen HP deel 3 gelezen :c Xx

  5. Ik had er één tekort. Met dank aan een vriend heb ik ze nu allemaal. :) Super gelukkig dus, ooit ga ik daar geld mee verdienen! Haha!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.