Zoek
Sluit dit zoekvak.
de waarheid over de zaak harry quebert

de waarheid over de zaak harry quebert

Ik vroeg aan een mede-boekenverslinder welk boek ik moest lezen. “De waarheid over de zaak Harry Quebert,” zei ze. Zo gezegd, zo gedaan. Surfen naar Bol, in je winkelmandje gooien, concluderen dat je geen verzendkosten hoeft te betalen (jippie) en wachten tot je het binnen hebt. Hoewel ik verwachtte dat het boek gewoon door de brievenbus zou kunnen, kwam een heuse pakketjesmeneer het boek brengen. Ik stuurde de boekenverslinder nog een berichtje: “De waarheid over de zaak  Harry Quebert is superdik!” Ze antwoordde dat ik vanaf het allereerste hoofdstuk blij zou zijn dat het boek zo dik is.

De waarheid over de zaak Harry Quebert gaat over Marcus Goldman. Een jonge schrijver die aan de faam heeft geproefd met het uitgeven van zijn eerste boek. Hij heeft contracten afgesloten en móet voor een deadline een tweede roman geschreven hebben. Helaas voor hem lijdt hij aan de schrijversziekte: een writers block. Marcus belt zijn docent en vriend van vroeger: sterauteur Harry Quebert. In de tuin van Quebert wordt een lichaam gevonden. Het is van Nola Kellergan, een meisje dat ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd verdween. Bij haar lichaam wordt het manuscript van Queberts meesterwerk gevonden. Hij is meteen hoofdverdachte en hij wordt gearresteerd. Marcus weigert te geloven dat Harry Quebert iets met de dood van Nola te maken heeft. Hij gaat op onderzoek uit en brengt de waarheid over de zaak Harry Quebert aan het licht.

Mijn waarheid over de waarheid over de zaak Harry Quebert

Ik heb dit boek met zoveel genot gelezen. Ik werd totaal in het verhaal gezogen. Het is meeslepend, verdrietig, mooi en verbijsterend. Bij sommige boeken, zoals de Boekendief, vond ik het lastig om in het verhaal te komen, maar hier zit je er al vanaf het eerste woord in. Sterker nog: ik kon dit boek echt niet wegleggen. Tot laat in de nacht heb ik gelezen, ik heb gegeten en gerookt met dit boek op schoot en ik heb zelfs overwogen om ermee te gaan douchen. Het is echt heel bijzonder dat ik in deze mate enthousiast ben over een boek. Bijzonder knap hoe je pas op de allerlaatste pagina’s ontdekt wat de waarheid over de zaak Harry Quebert is. Ja. Ik weet niet eens in woorden uit te drukken hoe enthousiast ik over dit boek ben. Hoe erg ik het eigenlijk vind dat ik dit boek uit heb. Hoe graag ik nu ook een meestwerk wil schrijven. En omdat ik het niet zelf uit kan leggen, deel ik een van mijn favoriete stukjes uit De waarheid over de zaak Harry Quebert:

“Marcus, weet je wat de enige manier is om je liefde voor iemand te meten?”
“Nee.”
“Hem of haar kwijtraken.”

Joël Dicker kan bij mij na De waarheid over de zaak Harry Quebert niet meer stuk. Als je zo kan schrijven over schrijven, haat, onzekerheid, dood, vriendschap, liefde en het gebrek daaraan… dan ben je een schrijver naar mijn hart.

♥ Waardering: 10.

Joël Dicker – De waarheid over de zaak Harry Quebert
Bezige Bij / 2014 / 9789023477600
Bij Bol.com te koop voor €19,90.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

13 reacties

  1. Ik heb het boek eindelijk in mijn bezit en ben er zo benieuwd naar! Mijn moeder en schoonmoeder hebben het ook gelezen en zeiden dat je het niet kon wegleggen en dat als je dacht te weten hoe het zat je dat dat absoluut niet het geval was…

  2. Ik hoorde toevallig gisteren nog op twitter dat ik deze moest lezen! Klinkt als een goed boek!

  3. Dit boek kende ik nog niet, maar klinkt als een goed boek voor in mijn zomervakantie :)

  4. Hihi, wat leuk dat ik op je blog sta! En wat een mooie recensie. Helemaal mee eensch :-) X

  5. Zojuist was ik een andere recensie aan het lezen, en De waarheid over de zaak Harry Quebert stond bij ‘dit vind je misschien ook leuk’. Heb het boek gelezen op aanraden van een collega, prachtig boek! En geloof het of niet, precies het stukje dat jij citeert, is ook mijn favoriete stuk uit het boek

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.