2048 - freelennse
hersenscheten

mijn verslaving

Mijn handen trillen terwijl ik dit tik. Het is inmiddels 01:30 en ik kan de slaap niet vatten. Mijn gedachte is maar bij één ding en ik kan niet anders zeggen dan: ik ben verslaafd. Wat begon met een keertje proberen, is nu echt uit de hand gelopen.

Laatst zei iemand tegen me: “hé, ken jij 2048 al?”. Mijn hersenen draaiden op volle toeren. Heb ik iets gehoord over een film die zo heet? Nee. Een boek dan? Ook niet. Heb ik zoveel modellen iPhones gemist? Onmogelijk. Na minuten die uren leken te duren, stelde ik me kwetsbaar op en zei: “eh… ik geloof het niet. Wat is het?”. Jongens. Ik vertel jullie: het is mijn grootste fout geweest. Werkelijk. Ik kreeg een link toegestuurd, ademde diep in, net zo diep weer uit en klikte. Met dit als gevolg:

2048

Ja. Het kwam, het zag en het overwon. Ik raakte er aan verslingerd. Eerst zat ik als een dolle op de hokjes te klikken, want beschrijvingen lezen? Daar doe ik niet aan. Ik lees graag, behalve waarschuwingen en bijsluiters. Wat een ondingen zijn dat. Maar goed. We dwalen af. Alles wat ik wilde zeggen (en ja, dat is een waarschuwing, en voor als je die niet wil lezen, was dat ook een waarschuwing): Begin Er Niet Aan. (Al weet ik dat je heus wel gaat klikken als je het nog niet kent. Om te kijken wat het dan is.) Of als het al te laat is: sterkte. Je weet me te vinden als je erover wilt praten. Komt wel goed.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reply Maaike 02/04/2014 at 18:52

  Ik wil klikken. Maar ik durf niet. Dilemma.

 • Reply Ines 02/04/2014 at 21:27

  haha, heb het spelletje al ook zo veel zitten spelen!

 • Reply Sylvia 02/04/2014 at 23:40

  Totaal off topic, maar ik heb je genomineerd voor de Very Inspiring Blog Award ;) -> http://sylviakuijsten.com/2014/04/02/nominatie-very-inspiring-blogger-award/

 • Reply Lilith 03/04/2014 at 08:42

  Ik was hier twee weken geleden ook aan verslaafd! Ik kan het je meteen al zeggen: er is maar één manier om van die verslaving af te komen en dat is door het spel uit te spelen! Is het je al gelukt? En anders: veel succes!

  • Reply freelennse 04/04/2014 at 09:01

   Nee! Ik ben hier veel te slecht in. Hoelang heb je erover gedaan?

   • Reply Lilith 04/04/2014 at 10:00

    2 dagen, maar ik speelde wel ’n behoorlijk aantal keer per dag. Ongelooflijk hoe lang je kunt bezig zijn met zo’n spelletje! Er zijn op internet wel ’n aantal tips beschikbaar hoor over hoe je dat het best aanpakt. Naar een hoek toe werken is er één van (dan gebruik je dus maar drie van de vier pijltjestoetsen en het vierde pas als het écht niet anders kan). Bij mij is het op die manier gelukt. Veel succes alleszins! (Met winnen of met afkicken ;-) )

 • Reply Carlijn 03/04/2014 at 19:50

  Ik heb mezelf maar wijsgemaakt dat deze app alleen voor iphone is en ik met mijn android niet kan spelen. Laat me even in die waan, ik ben nogal verslavingsgevoelig wat dit soort dingen betreft :)

  • Reply freelennse 04/04/2014 at 09:00

   Jammer, maar helaas: het is gewoon beschikbaar op internet ;-)

 • Reply Anouk 04/04/2014 at 19:30

  Gelukkig ben ik niet zo gevoelig voor spelletjes, haha.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.