Zoek
Sluit dit zoekvak.

film: soof

Bios_Soof

Ik deed dit natuurlijk puur voor de foto. Daarna gingen de voetjes weer netjes naar beneden.

Vorige week donderdag zou ik te horen krijgen of mijn scriptie voldoende was en daarmee of ik afgestudeerd zou zijn. Die dag ervoor ging ik dus redelijk kapot van de zenuwen. Ik liep met mijn moedertje (verkleinwoord omdat ze anderhalve kop kleiner is dan ik) langs het theater en dacht: “we gaan naar de film!”. De keuze was snel gemaakt en we gingen diezelfde avond nog naar Soof. Uiteindelijk werd ik al voor de film gebeld met positief nieuws. Tijd om het te vieren in de bioscoop! Maar… was het wat?

Soof heeft al een tijdje een huwelijk waar menig vrouw van droomt. Ze is getrouwd met Kasper (wát een leuke vent is dat!) en samen hebben ze een puberdochter en een fantastische, hyperactieve tweeling. Kasper werkt onwijs veel, waardoor Soof bijna niet aan haar eigen kookbedrijf toekomt. Opeens draaien de rollen om: Kas neemt een sabbatical en neemt de zorg voor de kinderen en het huishouden op zich. Soof kookt de sterren van de hemel, ontmoet de bekende choreograaf Jim en raakt in katzwijm. Mocht je nieuwsgierigheid nu geprikkeld zijn: ga die film kijken!

Mijn mening
Ja, waar zal ik beginnen? Ten eerste ben ik dus verliefd geworden op twee mannelijke spelers: Jim en Kas. Jim (Dan Karaty) vind ik niet eens heel knap, maar de rol die hij speelt, heeft mijn hart laten smelten. De liefde voor Kas (Fedja van Huêt) begon wat oppervlakkiger, maar bij de aftiteling wist ik het zeker: met deze man moet ik ooit trouwen. Of in ieder geval een beschuitje eten.

Goed, dit was misschien niet helemaal de mening waar jullie op zaten te wachten. Terug naar de inhoud. Ik heb me kapot gelachen. Nu was ik natuurlijk sowieso al in een opperbeste stemming (net afgestudeerd en al wat wijn achter de kiezen), maar ik vond de film echt fantastisch. Deed me erg denken aan Bridget Jones. Het einde is erg verrassend en ik moest zelfs een Heel Klein Traantje wegpinken. Misschien een jenevertraan, maar het was in ieder geval een traan.

De verhaallijn is niet per se heel vernieuwend te noemen, maar het is wel heel erg vermakelijk. Een beetje Alles is Liefde. Deze film ga ik sowieso kopen zodra hij uit is op dvd, want dit moet ik gewoon nog een keer zien. Maar dan op mijn eigen bank met vier zakken chips en een kop chocomel.

♥ Waardering: 9. (Ja, alweer. Sorry. Ik moet maar eens een stomme film gaan kijken.)

Soof
Regie: Antoinette Beumer / Cast: Lies Visschedijk (Soof), Fedja van Huêt (Kasper), Dan Karaty (Jim), Anneke Blok (Hansje), Maryam Hassouni (Najat), Alex Klaasen (Harm Jan), George van Houts (Jan-Jaap) / Speelduur: 100 minuten

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

13 reacties

 1. Deze film wil ik ook nog wel zien! Helemaal nu ik weet dat er leuke mannen in spelen. :)

 2. Wat was ie leuk hè?
  Helemaal stuk gingen we zo nu en dan. Heerlijk enne nog bedankt voor de uitnodiging kind. Heb genoten. X

 3. Oe, je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar deze film. Ik wil ‘m nu zeker eens gaan kijken. Thanks voor deze positieve recensie. :D

 4. Zag het voorfilmpje en vroeg me al af of het wat zou zijn! Thanks voor de review, ik ga binnenkort ook maar eens naar de bios! :-)

 5. Allereerst gefeliciteerd met het afstuderen joh c: wat een last valt van je
  schouder he? En volgens mij klinkt die film best ok, alhoewel ik niet zo
  fan van NL film ben (sorry) maar een Bridget Jones achtig idee vind ik
  altijd goed! Xx

 6. Ik heb deze film ook gezien, om te vieren dat mijn examenweek er op zat. Geweldig! Ik vond hem zo veel leuker dan Mannenharten, waar iedereen helemaal lyrisch over was. Echt een feel good movie! Aanrader dus

 7. Ik vond Soof ook echt een heel leuke film! Tien keer beter dan bijvoorbeeld Mannenharten of Verliefd op Ibiza. En Dan Karaty, tsja… zucht, zwijmel…

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.