Zoek
Sluit dit zoekvak.

dingen waarvan ik hoop dat ze maatschappelijk geaccepteerd worden

Soms vind ik het gewoon jammer dat ik niet de enige op de wereld ben. Of nee, dat is niet helemaal waar. Ik vind het soms vooral jammer dat heel veel dingen niet maatschappelijk geaccepteerd worden. Dat iedereen altijd overal wel een oordeel over heeft. Maar het lijkt me zo lekker als we allemaal een week lang (of gewoon forever and always) mogen doen en laten wat we willen. Ik maakte een lijstje! 

 • in je onepiece naar de bioscoop, supermarkt of gewoon naar buiten
 • hardlopen in je normale kleding
 • en op uGGs, al vindt mijn hernia daar ook het hare van
 • met je leesboek in je hand over straat lopen, want soms wil ik gewoon niet stoppen met lezen, maar moet ik toch echt de deur uit
 • tijdens een avondje stappen niet drinken zonder alle neuzen jouw kant op te hebben en zonder dat mensen met grote ogen vragen: ‘o, van je geloof?’, ‘ben je zwanger?’, ‘je hoeft toch niet te rijden?’, ‘heb je alcoholisten in de familie?’ en ga zo maar door
 • in het openbaar een boertje laten en vol trots zeggen dat jij die 157 decibel produceerde
 • vol trots zeggen dat je een ‘stom bijbaantje’ hebt, zonder dat mensen gaan zeggen hoe zonde dat is ‘want je doet toch hbo?????’

Zo… waar hoop jij op?

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

11 reacties

 1. Lopend lezen zou inderdaad superhandig zijn! Maar dan krijg je wel veel botsingen, haha.

  1. Nu loop ik eigenlijk constant met mijn iPhone in mijn hand, dus botsingen zijn nu ook al aan de orde van de dag!

 2. In je eentje naar een familiefeestje kunnen, zonder opmerkingen te krijgen zoals: ‘Heb je nou nog steeds geen vriend? Maar je bent toch een leuke meid? Ben je niet te kieskeurig?’.

 3. Haha lopend lezen lijkt me ook geweldig! Maar misschien is een luisterboek dan toch iets handiger ;) ik zou graag willen dat je gewoon over je problemen kunt praten zonder dat mensen je raar gaan vinden of in een hokje stoppen. Iedereen heeft toch z’n dingen?

 4. Wat ik graag zou willen zien is dat mensen eens stoppen met kijken als ik eens zin heb om te huppelen en te zingen op straat. :P Zouden we allemaal eens moeten doen, word je heel vrolijk van hoor haha!

  1. Dat is zó waar! Als ik lekker een stukje wil huppelen, waarom is dat raar? Of ineens een gek dansje doen? Daar word ik vrolijk van. En ik weet zeker dat anderen daar ook vrolijk van worden!

 5. Haha dat laatste is gewoon stom van hen! Als ze zo iets zeggen! :)
  Het lezen herken ik ook! en natuurlijk dat drinken ook! ^^

 6. Ik vind het inderdaad ook wel erg jammer dat niet drinken toch nog niet helemaal geaccepteerd is. Soms heb ik gewoon geen zin in alcohol en wil ik smorgens gewoon lekker wakker worden. DAt is toch helemaal niet erg?

 7. Boeren moet sowieso maatschappelijk geaccepteerd worden. Niets is beter dan een bierboer of een cola-boer om de spanning te doorbreken :p

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.