De dag dat ik doodging - Tania Bongers - recensie - freelennse
boeken

de dag dat ik doodging

dedagdatikdoodging


Tania ontdekt tijdens haar zwangerschap dat ze baarmoederhalskanker heeft. Het is een wonder dat ze überhaupt zwanger is geraakt. Nu moet ze kiezen tussen het kindje laten aborteren en de baarmoeder met tumor laten verwijderen of ze zal het niet overleven. Deze dappere vrouw beschouwt haar kindje als een wonder (terecht!) en peinst er niet over om haar kindje op te geven. Ze stort zich voor de volle 100% in een strijd en ondergaat als een van de eerste vrouwen ter wereld chemotherapie tijdens een zwangerschap.

“De dag dat ik doodging is het genadeloos eerlijke verhaal van een moeder die vecht voor haar kind. Een verhaal over kanker, liefde, onmacht, zwangerschap en ethische keuzes.”

Mijn mening
Wauw. Ik kan niet anders zeggen. Zodra ik dit boek binnenkreeg, ben ik met boek en deken op de bank gaan zitten. Ik ben niet meer van die bank afgekomen, tot ik het boek uit had. Wat een bijzonder verhaal en een bijzondere vrouw.

In dit verhaal gebeurt veel. Heel veel. Gelukkig wordt alles duidelijk uitgelegd. Je raakt de draad niet kwijt, doordat het lijkt alsof je constant naast Tania staat en alles meebeleeft.

Het boek is erg mooi geschreven. Hoewel het een extreem zwaar onderwerp is dat mij meteen aan het hart gaat, heb ik het in één ruk uitgelezen. De nodige tranen stroomden over mijn wangen, maar ik kon het niet wegleggen. Ik werd in het verhaal gezogen en voelde zo met Tania en haar gezin mee.

♥ Waardering: 9.

Tania Bongers – De dag dat ik doodging
Uitgeverij Mistral / 2013 / 978 90 488 1887 7
Bij Bol.com te koop voor € 16,95.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reply Josianne 20/01/2014 at 07:24

  Ik ken het boek niet, maar hij lijkt me erg goed. Binnenkort maar even op bol.com zoeken.

 • Reply Tania 20/01/2014 at 10:06

  Lieve Lenneke, wat een prachtige review van mijn boek! Vind het erg mooi geschreven, dank daarvoor. Heb even door je blog gescrolled, erg grappig bij tijden terwijl je ook de diepgang niet schuwt. Keep up the good work en succes met je afstuderen. xxx Tania

  • Reply freelennse 20/01/2014 at 17:31

   Wat een superlieve reactie! Erg tof. Dank je wel!

 • Reply Tess Evea 20/01/2014 at 19:53

  Dit lijkt me een prachtig boek.

 • Reply Dina 20/01/2014 at 20:37

  De voorkant van het boek is ook echt mooi trouwens!

 • Reply Rachel Kromdijk 21/01/2014 at 16:39

  oeh lijkt mij een erg zwaar en verdrietig boek inderdaad..
  maar wel heel knap van der..

  liefs x

 • Reply Anouk 23/01/2014 at 07:27

  Ik wil dit boek nog gaan lezen, maar er zijn zoveel boeken die op die stapel liggen helaas…

 • Reply Carlijn 25/01/2014 at 13:01

  Je hebt me nieuwsgierig gemaakt, ga ik zeker bestellen!

  • Reply freelennse 25/01/2014 at 13:39

   Zeker doen! Laat je even weten wat je ervan vindt?

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.