Zoek
Sluit dit zoekvak.

de dag dat ik doodging

dedagdatikdoodging


Tania ontdekt tijdens haar zwangerschap dat ze baarmoederhalskanker heeft. Het is een wonder dat ze überhaupt zwanger is geraakt. Nu moet ze kiezen tussen het kindje laten aborteren en de baarmoeder met tumor laten verwijderen of ze zal het niet overleven. Deze dappere vrouw beschouwt haar kindje als een wonder (terecht!) en peinst er niet over om haar kindje op te geven. Ze stort zich voor de volle 100% in een strijd en ondergaat als een van de eerste vrouwen ter wereld chemotherapie tijdens een zwangerschap.

“De dag dat ik doodging is het genadeloos eerlijke verhaal van een moeder die vecht voor haar kind. Een verhaal over kanker, liefde, onmacht, zwangerschap en ethische keuzes.”

Mijn mening
Wauw. Ik kan niet anders zeggen. Zodra ik dit boek binnenkreeg, ben ik met boek en deken op de bank gaan zitten. Ik ben niet meer van die bank afgekomen, tot ik het boek uit had. Wat een bijzonder verhaal en een bijzondere vrouw.

In dit verhaal gebeurt veel. Heel veel. Gelukkig wordt alles duidelijk uitgelegd. Je raakt de draad niet kwijt, doordat het lijkt alsof je constant naast Tania staat en alles meebeleeft.

Het boek is erg mooi geschreven. Hoewel het een extreem zwaar onderwerp is dat mij meteen aan het hart gaat, heb ik het in één ruk uitgelezen. De nodige tranen stroomden over mijn wangen, maar ik kon het niet wegleggen. Ik werd in het verhaal gezogen en voelde zo met Tania en haar gezin mee.

♥ Waardering: 9.

Tania Bongers – De dag dat ik doodging
Uitgeverij Mistral / 2013 / 978 90 488 1887 7
Bij Bol.com te koop voor € 16,95.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

  1. Lieve Lenneke, wat een prachtige review van mijn boek! Vind het erg mooi geschreven, dank daarvoor. Heb even door je blog gescrolled, erg grappig bij tijden terwijl je ook de diepgang niet schuwt. Keep up the good work en succes met je afstuderen. xxx Tania

  2. Ik wil dit boek nog gaan lezen, maar er zijn zoveel boeken die op die stapel liggen helaas…

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.