hoe spannend eten kan zijn
hersenscheten

hoe spannend eten kan zijn

Goed, stel je voor. Je zit met een gezelschap in een Chinees restaurant en je gaat dim summen. Dat is op zich nog niet eens raar of spannend. Leuk is het wel. Vervolgens, na heel wat gerommel van een lege maag en twee verstreken uren, komt er eten op tafel. Ook nog niet raar. Maar nu wordt het wel spannend. Een tafelgenoot zei ‘ha, dat is dus wat ik wilde proeven’. De spanning steeg voelbaar. Er werd wat mysterieus gelachen, gefluisterd en gegrapt. Mijn nieuwsgierigheid nam een onwerkelijke grootte aan. Ik wenste iedereen vlug ‘eet smakelijk’ en siste: “hé, wat is dat dan?”. Helaas, ik kreeg geen bevredigend antwoord. Het bakje dat voor me stond schepte ik vol, ik kauwde en kauwde, slikte af en toe en genoot zichtbaar van mijn eten. Nogmaals vroeg ik wat ik nu eigenlijk zat te eten. Weer geen antwoord. Pas toen het schaaltje leeg was – mijn mond idem dito -, kreeg ik het verlossende antwoord. Dames en heren, ik heb kwal gegeten. Kwal. Heus waar.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reply Sylvia 27/09/2013 at 11:00

  En, hoe smaakte het? :P Al kan ik het antwoord trouwens misschien wel raden gezien dat lege schaaltje ;)

 • Reply Janine 27/09/2013 at 11:32

  Wat cool, ik zag al op twitter dag je kwal had gegeten maar dat is dus zonder medeweten :P. Lijkt me een hele bijzondere ervaring die je alleen maar kan beleven me zogezegd je ogen dicht, zonder dat je weet dat het kwal is..

 • Reply Dionne 27/09/2013 at 11:40

  Ik heb het ook een aantal keer op, maar ik onthoud maar niet hoe het smaakt. Wel lekker geloof ik. Toen. Dus.

  En dim sum is sowieso goed :) Behalve die rare kippenpoten (letterlijk, ‘poten’, met vel en botten en alles iehh) dan

 • Reply Aline 27/09/2013 at 13:29

  Oh brrrr ik krijg er rillingen van hahaha! Moet er niet aan denken. Maar goed het was lekker dus?

 • Reply Daan 27/09/2013 at 18:52

  Dat lijkt me dus echt heel raar, kwal. Zeker als je bedenkt hoe zo’n beest eruit ziet. Dan eet ik toch eerder een insect, denk ik!

 • Reply Lisa 27/09/2013 at 20:52

  Ieie, ben ik even blij dat ik jou niet ben. Fijn dat je het lekker vond in ieder geval :’)

 • Reply Josephine 01/10/2013 at 15:24

  Hahaha, wat schrijf je leuk! Ik hou van dim sum.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.