irritaties op het gebied van sociale media
hersenscheten

irritaties op het gebied van sociale media

Sociale media zijn uit mijn leven niet meer weg te denken. Een reisje met het openbaar vervoer is niet te overleven zonder Facebook, Twitter en Instagram. Stel je voor dat ik niet met mijn internetvrienden kan delen dat ik omringd word door zes vrouwen die zojuist naar de Huishoudbeurs zijn geweest en nu een heftige discussie voeren over de kleur van een tas? En hoe kunnen jullie mij beter steunen dan door mee te kijken naar de tas en mee te denken: grijs of taupe? Maar ondanks dat ik sociale media meestal ook echt heel fijn, leuk, gezellig en sociaal vind, heb ik ook een paar irritaties op dit gebied. Komen ze.

 • Mensen die Te Veel Spelfouten maken
 • Mensen die in een andere taal willen Twitteren of Facebooken, maar dan totaal verkeerd
 • #veel #te #veel #hashtags #om #meer #volgers #te #krijgen
 • #of #meer #likes #natuurlijk
 • Dat er dingen op het internet verschijnen die ik nog niet wil weten, zoals wat er in de afgelopen aflevering van GTST is gebeurd
 • Ik krijg er enorme informatiehonger van
 • Soms heb ik zelf gewoon niets te vertellen, maar vind ik dat ik dat wel moet doen
 • Ze zijn verslavend
 • Door sociale media heb ik een iPhone 4S aangeschaft en betaal ik me blauw aan een peperduur internetabonnement
 • Als ik iets wil vertellen in ‘het echte leven’, krijg ik vaak te horen: ‘Ja, dat had ik al gelezen op Twitter/Facebook/Instagram’.
 • Je kan altijd en overal gevolgd worden
 • Maar bovenal: sociale media zijn leuk. Heus.
Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply Josephine 24/02/2013 at 09:14

  Oh teveel hashtags, vreselijk. En spoilers, daar houd ik ook niet van. “Als ik iets wil vertellen in ‘het echte leven’, krijg ik vaak te horen: ‘Ja, dat had ik al gelezen op Twitter/Facebook/Instagram’.” –> hahaha dat is zo herkenbaar.

 • Reply Anneke 24/02/2013 at 10:45

  Vooral de eerste twee vind ik erg vervelend…

 • Reply Vera 24/02/2013 at 13:04

  En van die meiden die aandacht moeten hebben: ‘Alles gaat even zó mis op dit moment.’ bleh.

 • Reply Anouk 24/02/2013 at 14:07

  Tja, dat heb ik regelmatig als ik met mijn moeder praat: ja, ik las het op FB. Maar gelukkig vertel ik niet alles (meer) online.

 • Reply Jolien 24/02/2013 at 16:35

  Haha, zo herkenbaar!

 • Reply Marah 26/02/2013 at 08:10

  Ik heb er niet zo’n last van, maar ik ben niet dan ook niet zo actief meer op de social media. Soms, als ik me verveel (twee uur in de trein zitten), wel even en vervolgens kijk ik een aantal dagen niet op twitter/facebook.

  Overigens is het minder geworden omdat ik me aan dingen irriteerde. En aan mezelf, hoe ik werd onder social media, dus dan maar minderen :D

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.