Search
Close this search box.

‘alweer bijna Kerst’

Ik betrap mezelf er steeds vaker op. “Jongens, het is alweer bijna Kerst. Laat anders die boom dit jaar gewoon staan, joh.” Daarna plopt de volgende gedachte in mijn hersenpan op: “Ja! Nog maar 7 maanden en ik ben weer jarig!”. De tijd gaat mij te snel. Hoe tof ik het vond toen ik 16 werd (want stoer doen op een Piaggio Zip), hoe gaaf ik het vond toen ik 18 werd (want stoer doen in papa’s BMW – een automaat die dus niet afslaat, joepie!) en hoe beduidend minder leuk ik het vond om 20 te worden. Want dan is er niks leuks meer om te gaan doen. Nu ik zelfs de 21 al heb aangetikt, bijna ben afgestudeerd en dus bijna écht groot ben, word ik bang voor de toekomst. Het lot heeft bepaald dat ik een maand te vroeg geboren werd en nu dus een Weegschaal ben. Een Weegschaal. Zo’n figuur dat geen keuzes kan maken. En ja, heb ik weer: het leven bestaat uit keuzes maken. Ik ga maar vast proberen te bedenken wat ik voor mijn 22e verjaardag wil.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

 1. Ik moet er ook niet te vaak over nadenken, want dan word ik er een beetje angstig van. Aan elk begin van de maand denk ik: het is alweer [naam maand], wajeeeuw.

 2. Ik heb hier ook last van, en het wordt altijd erger als blijkt dat anderen het ook hebben, want dat betekent dat het niet in mijn hoofd zit :P

 3. Dat eerste zeg ik nog net niet, laat eerst de lente en zomer maar komen! Ik heb gisteren een heel interessant artikel gelezen, het centraal examen Nederlands ging namelijk over tijd nu (dus de economische tijd, dat je geen vrije tijd meer hebt etc.) en de tijd van vroeger (lokale tijd, de klok in jezelf).

 4. Goed idee van die boom! :D
  Kost idd 2 hele dagen per jaar om dat kreng op en af te tuigen…
  (misschien gewn met ballen en al op zolder zetten volgende keer )
  En idd de tijd gaat al zo hard

 5. Ja, het gaat belachelijk snel. Soms is dat leuk (als je zin hebt in een vakantie), maar soms ook niet (als je zoals ik volgende week 30 (!) wordt). Succes met keuzes maken!

 6. Ik word 21 komende maand, maar ik ben niet (meer) bang voor de toekomst. Ik heb nu wel een beeld, hoewel het natuurlijk altijd anders kan lopen :)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.