Zoek
Sluit dit zoekvak.

yahtzee, daar kom je verder mee

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben ooit damkampioen geweest. Na die heugelijke dag heb ik geen dambord of -steen meer aangeraakt, maar sinds een paar dagen ben ik verslingerd aan yahtzee. Omdat ik binnenkort een dag door zal gaan brengen zonder internet – ik heb nog geen idee hoe en wanneer – ben ik me alvast aan het voorbereiden. Want wat doe je als je een dag lang het wereldwijde web niet mag betreden? Zelfs mijn WhatsApp gaat op die dag op offline. De Horror. Maar, zoals de titel al zegt: yahtzee, daar kom je verder mee.

Yahtzee

Motoriek
De eerste keer dat ik de vijf dobbelstenen over tafel smeet, vloog er één in mijn thee en een ander onder de kast. Degene in mijn thee heb ik eruit gevist, degene onder de kast ligt er nog steeds of is inmiddels opgezogen. Mijn fijne motoriek bleek niet erg ontwikkeld. We gebruiken onze fijne motoriek elke dag bij bijvoorbeeld het aan- en uitkleden, schrijven en veters strikken. De beer op de weg is gevonden: ik draag alleen nog maar mijn onepiece, schrijven doe ik al eeuwen niet meer met de hand en mijn uGGs hebben geen veters. Tja. Die kleine bewegingen met handen en vingers moeten bij mij dus weer getraind worden. Wie weet wil ik ooit opticien, kaakchirurg of timmerman worden. Gooien met beleid dus. En ik moet eerlijk toegeven: er is verbetering opgetreden. Sterker nog: ik heb zelfs met beleid meerdere keren achter elkaar yahtzee gegooid.

Hoofdrekenen
Maar dan is het spelletje al gauw afgelopen. “Wat is jouw score?”, werd me al na een halve minuut gevraagd. “Weet ik veel, ik probeer de rekenmachine op mijn iPhone te vinden.” Het lachsalvo was oorverdovend en het schaamrood op mijn kaken oogverblindend. Ik ben opgegroeid met grafische rekenmachines, telefoons met calculators en… nou ja, ik rekende dus nooit iets uit mijn hoofd uit. Maar nu merkte ik dat ik toch een stuk trager bleek te zijn dan de rest. Ik ben in alles een slechte verliezer, dus ik begon als een malle uit mijn hoofd allerlei sommetjes te gaan oplossen. Ik kan jullie vertellen, dat heeft twee voordelen: je wint vaker, want je kan als excuus gebruiken dat je niet zo goed bent in hoofdrekenen en dat je score daarom per ongeluk 200 punten hoger uitviel én je verbetert je hoofdreken-skills. Win-win.

Wat ik hier eigenlijk mee wilde bereiken: het goedpraten van het feit dat ik yahtzee speel. Want een beetje suf is het wel, natuurlijk.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

  1. Hahaha, ik blijf jouw stukken geniaal vinden. De eerste keer dat ik yahtzee speelde, toen gooide ik meteen een yahtzee.

  2. Haha, ik speelde het vroeger vaak met m’n oma. Stiekem vind ik het nog steeds leuk ;)

  3. De laatste keer dat ik dit speelde was toen ik nog te jong was om te snappen wat je nou eigenlijk moest doen. Gewoon het horen rammelen van de dobbelstenen en ze er daarna uitgooien was al leuk genoeg.

  4. Heel overtuigend stukje ;) Ik heb dat spel volgens mij nog nooit gespeeld. Of misschien één keer, met iemand die de spelregels ook niet kenden. Of was dat een ander spel?

  5. Ik ben vooral blij te lezen dat jij ook Uggs draagt. Ben ik niet de enige zonder stijlgevoel

  6. Ik heb vorige week nog Yatzee gespeeld op wintersport! Vind het nog steeds geweldig. :)

  7. Ik speelde in de zomervakantie met mijn vriend Yahtzee. Wel hip op de iPad, hoef je mooi niet zelf uit te rekenen.

    Maar, ik kan niet tegen mijn verlies en was ervan overtuigd dat mister iPad tegen mij was. Smeet dat ding nog net niet door de kamer, haha.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.