Zoek
Sluit dit zoekvak.

de drukproef

Wees niet bang (of verheugd): ik ga het niet hebben over het proefvel dat bestemd is voor de corrector of de auteur om zetfouten door middel van correctietekens aan te geven. Ik ga het hebben over presteren onder druk. En wat voor beproeving dat is. Ik geef ‘drukproef’ gewoon even een nieuwe betekenis.

Vlag en wimpel
Ik slaag voor deze proef altijd met vlag en wimpel. Natuurlijk ben ik een meester in het plannen van dingen. Vooral in het plannen van leuke dingen. Die vervolgens alle dingen die ik eigenlijk moet doen, voor me uitschuiven. Wat dat betreft kan je dus zeggen dat ik een superheld ben in plannen. Keerzijde van de medaille: het komt te vaak voor dat ik midden in de nacht nog bezig ben met dat project voor school of die ene e-mail versturen.

Lanterfanten
Maar eigenlijk doe ik het hartstikke goed. Lanterfanten is namelijk hartstikke goed voor je. Anno 2013 wordt er van je verwacht dat je lekker bezig bent en dingen bereikt. Toch wil ik soms wel eens een dag, een week of een hele maand aanrommelen. Dat zorgt in mijn hoofd voor ontspanning en ik word er dolgelukkig van. Tot ik denk aan wat ik allemaal nog moest doen en al eeuwen op de planning heb staan…

De reddende engel
Stiekem heb ik dus één goed voornemen: beter plannen én mij eraan houden. En daarom ben ik naar HEMA gegaan en heb ik daar een ‘home planner’ gekocht. Hier kan ik dus alles noteren: welk blogonderwerp op welke dag aan bod komt, wanneer ik een belangrijke presentatie heb of wanneer ik mijn lanterfantdag heb. Ik ben benieuwd hoe het uit gaat pakken! (Eigenlijk had ik vooral koopdrang en zag de planner er zo kittig uit. Niet tegen mijn moeder zeggen, hoor.)

Planner

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Zucht… Zo herkenbaar.
    Januari is echt een enorm drukke maand voor mij. Ik heb 21 januari mijn eindgesprek voor stage en moet natuurlijk mijn stagedossier daarvoor helemaal compleet hebben.
    Daarnaast nog de gewone dingen zoals presentaties, stagelopen, tentamens leren. Ik ben echt blij als die 21e is geweest.
    En dan ga ik lekker een weekje lanterfanten.

  2. Die home planner is inderdaad leuk! Ze hebben bij de Hema ook van die leuke notitieboekjes speciaal voor to do lijstjes. Daar loop ik altijd mee rond te slepen.

  3. Ik heb me er maar bij neergelegd dat dagelijks plannen niets voor mij is… Maar inderdaad, kittig boekje!

  4. Het gedeelte ‘plannen’ is inderdaad vaak het probleem niet, je eraan houden wel. Succes! Het is mij sinds een maand veel beter gelukt, hoop het voor jou ook :)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.