wat ik mijn ouders nooit zal vergeven
hersenscheten

wat ik mijn ouders nooit zal vergeven

Dat ik gek ben op shoppen is geen geheim. Dat ik het haat om in overvolle winkels te staan is ook geen geheim. Maar wat wel een geheim is, of was dus eigenlijk, is dat ik mijn ouders één bepaald ding nooit zal vergeven. Ik zal aan de hand van voorbeelden illustreren wat ik bedoel.

“Mam, pap, kijk eens wat een gave dingen hier worden verkocht!” “Die hadden wij vroeger ook.”
“Pap! Moet je zien! Een ouderwetse typemachine!” “Die heb ik voor de verhuizing weggegooid.”
“Maaaa-haaaam, ik wil een analoge camera! Zo’n Diana F+! Ken je die?” “Ja, kind, die had ik vroeger ook.”

Vintage

Toen ik wat blogs aan het afstruinen was, kwam ik terecht bij Angelina. Daar zag ik dat zij een prachtige typemachine heeft gekocht, die ook nog eens werkt! Ze schreef ook waar ze die heeft gekocht, namelijk bij Vonliving. Nieuwsgierig als ik ben, nam ik een kijkje in de webshop. Ik moet bekennen: ik wil alles. Ik zal dus op zoek moeten naar een villa, om alles kwijt te kunnen. Die camera’s zie ik al helemaal voor me in een mooie, antieke kast. De typemachine op mijn fantastische, ouderwetse bureau. Ik ben verliefd. En ik beloof bij dezen plechtig aan mijn ongeboren kinderen: liefjes, ik zal nooit meer iets weggooien. Mijn spullen zijn over zo’n twintig jaar jullie huisraad. Alsjeblieft alvast.

De foto’s uit de collage zijn geleend van Vonliving.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reply Josephine 17/01/2013 at 07:01

  Haha totally agree! Volgens mij hebben we nog een typemachine thuis, vroeger typte ik daar zoveel verhaaltjes mee. Misschien weer eens naar beneden halen, maar die zijn tegenwoordig ‘helemaal in’. Ik ben blij dat mijn ouders heel weinig weggooien. Mijn vader had wel al zijn camera-accessoires (inclusief lenzen) aan mijn neef gekregen, maar een deel mocht ik van mijn neef terugkrijgen, heel handig. Mama had nog een velvet legging (had ze best kunnen zeggen voordat ik die van mij kocht) en nog meer kledingstukken!

 • Reply Sylvia 17/01/2013 at 09:33

  Haha, herkenbaar! Zucht, ik wil zo’n typemachine. En een polaroidcamera!

 • Reply Anneke 17/01/2013 at 10:22

  Grappig, ik heb eigenlijk niks met zulk soort spullen. Mooi om te zien, maar ik hoef het niet te hebben.

 • Reply Mylène 17/01/2013 at 11:44

  Haha ja, oh man. Zo gaat dat hier ook. Mijn vader had vroeger blijkbaar ook toffe camera’s, een Nikkor, maar dat werd niet eens met mij gedeeld. Ik kwam er per toeval zelf achter. Gelukkig lag hij nog wel ergens op zolder, dus nu heb ik hem. :)

 • Reply Axelle 17/01/2013 at 12:04

  ooh bij lij gaat het er meer om dat min moeder haar oude designerkleding allemaal heeft weggegooid want nu weer helemaal in is ,:p

 • Reply Anouk 17/01/2013 at 14:13

  Leuk he, dat antieke? ;)

 • Reply Nieke 17/01/2013 at 14:52

  Super leuk dit soort dingen! Ik heb ook nog een typmachine bij mijn ouders, zat ik vroeger altijd mee te spelen. Dat soort dingen blijven leuk om te bewaren. Of gewoon neer te zetten.

 • Reply Kimberly 17/01/2013 at 15:24

  Oude spullen zijn zo leuk! Vooral als ik hier op zolder eens rondkijk vind ik altijd oude spullen, echt geweldig! Zo’n oude typmachine vind ik zelf ook het leukste

 • Reply Alicia 17/01/2013 at 16:15

  Mijn typemachine heb ik gekocht via marktplaats. Geen fancy maar wel een goed werkende met een ting aan het einde van de regel. Prachtig ding om op te werken. Ze kosten niet eens zoveel, voor 50,- ben je al klaar.

 • Reply Bo 17/01/2013 at 16:25

  Toen ik je titel las dacht ik dat de inhoud over totaal iets anders zou zijn (ernstige problemen ofzo). Gelukkig is het niet zo haha. Zo’n typemachine hadden we ook vroeger, ik kan me nog goed herinneren dat ik er zelfs gebruik van maakte. Gewoon voor de lol haha.

 • Reply Lianne 17/01/2013 at 19:20

  Vroeger hadden wij ook een typmachine waar ik vaak mee speelde, ben opeens benieuwd waar die gebleven is! En ik vond laatst een supermooie spiegelreflexcamera met lenzen in de garage, alleen met rolletje dus ‘niet zo handig meer’. Die is nu dus voor mij!

 • Reply BeautyFrique 17/01/2013 at 23:04

  Ohhhh, zo herkenbaar. M’n oma is altijd heel hip geweest. Ze was en is dol op fashion. Nu heeft ze ontzettend veel spullen weggegooid. Allemaal gave schoenen, kleding, sieraden die ik zo zou kunnen dragen… Zo jammer :(

 • Reply Renate 18/01/2013 at 00:15

  Zó herkenbaar, mijn ouders hebben zoveel mooie spulletjes weggegooid, echt zonde!

 • Reply Natalie 18/01/2013 at 11:14

  Gevalletje ’te laat geboren’?! ;-)

 • Reply Nina Manuhutu 18/01/2013 at 16:40

  Heel herkenbaar dit! Wie bewaart, die heeft wat. En je weet precies de juiste toon te pakken voor dit stuk:)

 • Reply SanneWierda 18/01/2013 at 23:50

  Ja, gaaf hè? Ik ging ook al helemaal los op die webshop. En toen zei mijn vriend “ja maar Sanne, waar zet je dat dan allemaal neer?”. Daar had hij een goed punt.

 • Reply saskia 20/01/2013 at 20:00

  ach mop ik als je adoptiemoeder heb een antieke typemachine en een antieke verrekijker! Je zal hem vast op een dag erven hahahaha:)
  Overigens Marktplaats is een stuk goedkoper. (die van mij zijn overigens wel via mijn ouders van mijn oma en opa

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.