Zoek
Sluit dit zoekvak.
Boodschappen

het kleine meisje

Haar ogen stonden droevig. Haar handen hingen slap langs haar lichaam, haar vuisten waren gebald. Ik schatte haar op een jaar of elf, maar haar boosheid kon haar er wel eens ouder uit laten zien dan ze daadwerkelijk is. Ze stond daar al een tijdje en ik stond al een tijdje naar haar te kijken. Erg groot was ze niet. Bijna onbeweeglijk keek ze naar de producten in het schap. In stilte vroeg ik me af wat er met haar was. En vooral met wie ze was. Dit meisje kon onmogelijk in haar eentje boodschappen aan het doen zijn. Mijn hersenen draaiden op volle toeren terwijl ik twee pakken koffie in mijn kar gooide. Langzaam en bedenkelijk streepte ik ‘koffie’ door op het lijstje. Daarna wierp ik weer een blik in de richting waar het meisje stond. Ze stond er nog steeds. Haar vuisten waren nog steeds gebald. In een snelle flits wierp ze een blik naar links. Ik keek met haar mee, maar zag niets bijzonders. Mensen die boodschappen aan het doen zijn, mensen die kibbelen over ‘kip’ of ‘filetlap’ en een man die met zijn rug naar me toe over zijn karretje hing. Geen van allen leek zich om het meisje te ontfermen. Ze leek nog steeds koek uit te willen zoeken, want ze stond nog altijd voor hetzelfde schap. Precies toen ik naar haar toe wilde lopen om te vragen of ik haar misschien kon helpen, kreeg ik gelijk: het meisje was boos. “Pap, kan je nou éindelijk je telefoon eens wegleggen”, riep ze vragend. De man die eerder over zijn kar gevouwen was, keek om. “Nog heel even,” bromde hij. Mijn hart brak.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

10 reacties

  1. Hey, een nieuw ontwerp! Mooi. Ook goed geschreven trouwens. Ben ook wel benieuwd of het een onderdeel is van een verhaal of iets wat je echt hebt gezien? Het laatste zou me niets verbazen.

    1. Dank je! Ik heb het inderdaad echt gezien in de supermarkt, afgelopen zaterdag. Het was zo zielig!

  2. Ik hoor je het nog vertellen, zaterdagavond onder het eten . Zó zielig !!

  3. Zo sneu dat mensen tegenwoordig alleen maar met hun telefoon bezig zijn en geen oog hebben voor de echte wereld. Ja, jammer.
    Mooi geschreven!

  4. Laat het een les zijn voor ons om later onze kinderen niet zo te behandelen. Mooie layout trouwens!

  5. Wow. Ik lees nooit dit soort ‘lange’ stukjes, maar jouw schrijfstijl is zo speciaal! Ik raak heel erg geboeid. Dit heb je heelm ooi verwoord!

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.