magie
hersenscheten

magie

Magie is de vermeende kunst van het manipuleren van de werkelijkheid, vanuit de gedachte dat men in contact kan treden met het bovennatuurlijke door middel van rituelen en bezweringen. Althans, volgens Wikipedia dan. Volgens mij is magie vooral leuk en een onderdeel van mijn leven. Niet omdat ik de hele dag ‘Accio iPhone’ roep, maar omdat magie mij vlinders geeft. Vaak denk ik terug aan de tijd dat ik nog een kind was en kon overlopen van blijheid. Dat je kriebels in je hele lichaam hebt, dat een stralende lach van oor tot oor je gezicht versiert. Toen je het hele huis door stuiterde alsof je vijf blikken Red Bull achterover hebt getikt. Een beetje het gevoel dat je had op Sinterklaasavond, als er op de deur werd geklopt en jij als enige leek te weten dat er een gigantische zak met cadeautjes zou staan. Als volwassene lijkt die magie als sneeuw voor de zon verdwenen. En dat is dus precies de reden waarom ik nooit volwassen wil worden. Ik droom graag weg, fantaseer en kleur mijn leven in. Magie. ’t Is net xtc.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply Ashleey 27/01/2013 at 10:50

  Ik wil ook niet volwassen worden, al ben ik 18 ahah. Maar wat een goed stukje!

 • Reply Anouk 27/01/2013 at 12:45

  Je zou echt schrijfster moeten worden, Lenneke ;)

 • Reply Suzanne 27/01/2013 at 14:30

  Herkenbaar. Maar ik verlang zelf naar de magie van een kind. Het geluk van een kind te zien, mijn kind te zien, die dat door mag maken. Die mag geloven in Sinterklaas, die zenuwachtig is en niet slapen kan voor zijn/haar verjaardag. Laat mij maar mama worden en deze magie meemaken, maar dan vanuit een andere positie. Al kan ik niet ontkennen dat ook ik terug verlang naar die tijd.. zonder zorgen, zonder na te hoeven denken over alles in de wereld.

 • Reply Chiara 27/01/2013 at 15:40

  Mooi geschreven (:

 • Reply Song- Thanh 27/01/2013 at 16:12

  Wat leuk geschreven zeg!

 • Reply Naomi 27/01/2013 at 20:42

  Ik magiseer er dagelijks nog op los hoor.

 • Reply Mylène 27/01/2013 at 20:43

  Als ik het woord ‘magie’ lees of hoor, denk ik meteen aan Harry Potter en daarom werd ik nog blijer toen je ‘accio’ zei, haha.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.