tevreden
persoonlijk

tevreden

Het zal jullie allemaal niet ontgaan zijn dat de feestmaand weer is aangebroken. En afgezien van het feit dat daar lekker eten bij hoort (chocola! kruidnoten! marsepein! borstplaat!), ik zonder schaamte om vier uur ’s middags al een wijntje kan drinken en dat ik mijn dierbaren om me heen heb, ben ik ook nog om een heel andere reden gelukkig.

Ik kan namelijk geen verlanglijstje maken. Niet omdat ik niet weet hoe het moet of omdat mijn fijne motoriek ontbreekt. En ook niet omdat ik bang ben dat ik stiekem een verkeerd cadeautje krijg en dan mijn acteertalent weer in moet zetten. Nee, jongens en meisjes, houd je vast: ik kan gewoon niets bedenken wat er op mijn verlanglijstje zou moeten komen te staan. En dat is toch wel een heel fijn gevoel. De feestmaand draait voor mij dan ook niet om cadeautjes, maar om het samenzijn. Warme, knusse avonden voor de open haard (hebben we niet, maar goed) met een grote mok chocolademelk. Maar eerst gourmetten en een ouderwets spelletje doen. Dus geen Wordfeud, maar Scrabble. Tijdens dat spelletje de banketstaaf op de verwarming leggen, zodat je daarna meteen je verlies kan wegeten met een warme banketstaaf. Of je winst ermee vieren. Dat mag natuurlijk ook.

Dus: mijn verlanglijstje blijft dit jaar leeg. Staat er al iets op jouw verlanglijstje?

 

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply Sylvia 05/12/2012 at 10:20

  Dit stukje had ik zelf geschreven kunnen hebben ;) Ik heb enkel voldoendes voor de tentamens op m’n verlanglijstje staan, maar dat is iets wat ik toch echt zelf zal moeten doen, daar kan de Sint me niet aan helpen ;) Ennuh.. ik moet toegeven dat ik nog nooit borstplaat op heb, deze winter toch maar eens proberen :)

 • Reply Esther 05/12/2012 at 19:48

  Die van mij was inderdaad ook leeg dit jaar, heerlijk! Na veel pijn en moeite nog een theemok van een halve liter kunnen bedenken voor op m’n verlanglijstje. Nu ben ik al helemaal tevreden!

 • Reply Mylène 05/12/2012 at 19:52

  Ik ben deze maand jarig, dus wat dat betreft heb ik wel een klein lijstje. Maar zelfs dat valt wel mee. Ik ben blij met wat ik heb!

 • Reply Josephine 05/12/2012 at 20:11

  Dat is inderdaad een fijn gevoel. Tevreden zijn is fijn en dat ben ik op dit moment ook wel. Al staan er nog een paar accessoires voor mijn gala-outfit op een lijstje, maar daar ga ik zelf naar op zoek zaterdag :)

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.