winter overleven
hersenscheten

zo kom je de winter door

Ik zit te schudden van het huilen en ik heb kippenvel over mijn hele lichaam. Kinders, het is weer winter. Het seizoen van uGGs (ik ben daar echt heel blij mee, maar veel van jullie niet), warme sjaals (ook blij mee) en knuffelbare handschoenen (niet blij mee – daar kan ik niet mee roken). Het seizoen van comfort, warmte en lelijkheid boven trendy, onhandig en koud. Maar ook het seizoen van naar school en werk gaan als het donker is en in eenzelfde donkere wereld weer afreizen naar huis. Ik kan er nu al niet meer tegen, dus ik heb voor jullie (nee hoor, in eerste instantie voor mezelf) een aantal fantastische tips bedacht om deze horrorwinter door te komen. Komen ze.

And then there was light
Waar veel mensen vooral veel last van hebben: gebrek aan licht. Jongens, ik heb de oplossing. Heb je wel eens opgemerkt hoeveel licht de schermen van je laptop en smartphone geven? Dat bedoel ik. Dit werkt ook heel goed in bed, lekker voor het slapen gaan op je scherm koekeloeren. Slaap je lekker door.

Bewegen
Sja, je zal toch je bed uit moeten om op je werk of in college te verschijnen. Sterker nog: je moet er zelfs de deur voor uit. Ren zo snel je kan naar de bushalte/auto/fiets/anders en zorg dat je zo snel mogelijk op je plek van bestemming bent. Krijg je het lekker warm van én je bent zo kort mogelijk buiten. Winning.

Geur
Het is algemeen bekend dat geuren invloed kunnen hebben op je humeur. Maar wat je misschien nooit echt gemerkt hebt: scheetjes zijn warme lucht. Ga een avond met je vriend op de bank zitten en geef zijn darmen een paar uurtjes vrij. Tel uit je warme wind… eh… winst.

Nog steeds somber? Je kan ook gewoon vier maanden bedrust halen bij de apotheek. Truste.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply Susanne 22/11/2012 at 11:25

    Die laatste tip over winden had ik niet echt verwacht haha
    Ach, ik ben ook zo’n koukleum. Ik zie echt op tegen december en januari. XD

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.