Zoek
Sluit dit zoekvak.

luie zondag

Jongens, meisjes, het is weer zondag! De dag dat je constant mag gapen (moet je nu gapen doordat je meerdere keren het woord ‘gapen’ ziet staan en nu ook aan een gapend persoon denkt, of niet?). De dag dat je je pyjama niet uit hoeft te trekken. De dag dat je non-stop slechte films kan kijken met je laptop op schoot en je kop dampende thee naast je. Natuurlijk heb je die thee wel door iemand laten zetten. Maar omdat ik sinds afgelopen week gezond en beter leef (want: drie keer gesport), wil ik jullie ook wat tips geven voor een ‘beter en gezonder leven’. Van mij moet je het hebben. Ik doe er niet zo veel tegelijk, want dan kan ik het nog uitsmeren over meerdere blogposts. Geintje, hoor.

  • Geef gelijk een beetje liefde! Geef degene naast je in bed – ook als je hem of haar niet kent – een dikke pakkerd, of – in geval van single – wees extra lief voor je iPad die onder je kussen ligt.
  • Verheug je. Lijkt het een oersaaie dag te worden? Beloof jezelf dat je vanavond met een zak ribbelchips, dipsaus en een fles prosecco van Martini op de bank mag hangen. Kan je daar de rest van de dag aan denken.
  • Spring, dans, sport! Doe wild, sta eens op tijd op en hijs je in je meesterlijke trainingspak. Hakken mag, zwemmen of fietsen is ook prima. Mocht je een kast van een huis hebben: touwtjespringen in je badkamer mag ook. Je lichaam wordt goed wakker, je hersenen kunnen nog even doortukken eventueel, en jij voelt je gezond en fit. En… de verbrande calorieën kunnen er ook weer aan gegeten worden!
  • Lijkt het je allemaal niks? Blijf dan lekker in je warme mand.

Natuurlijk ben ik de beroerdste niet, dus geef ik ook nog wat tips voor de afsluiting van de dag. Met stip op één: neem een slaapmutsje. (Jullie mogen hier zelf kiezen wat jullie onder slaapmutsje verstaan.) Voordat je dat doet, kun je natuurlijk onder de douche springen en daar je Twitter even bijwerken. Scrub daarna je lichaam en zet een maskertje op. En als je vrienden erom vragen, zeg je dat het heerlijk is…, aldus Oosterhuis.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.