herfstcharmes
hersenscheten, lobi

herfstcharmes

We gaan er niet aan ontkomen: de herfst is in aantocht. Of al begonnen, eigenlijk. Toegegeven: ik ben een mens van strand, zon, zee, halfnaakt over straat strompelen omdat het te heet is om normaal te lopen, cocktails en zonnebrillen die van je neus afglijden. Maar ja, de herfst is er nu eenmaal en voorlopig in een warm land vertoeven zit er niet in. Om mezelf – en jullie – wat moed in te praten, hieronder een rijtje van wat er eigenlijk wel heel leuk is in de herfst!

Say cheese!
Wat is er fijner dan met je camera door de bossen struinen en daar kiekjes schieten van de gekleurde bladeren? Of van het zonnetje dat laag hangt en door de bomen schijnt?

Zoeken geblazen
Ik kan me nog goed herinneren dat we vroeger op de basisschool een ‘herfsttafel’ hadden. Opdracht voor de kids: zoek zo veel mogelijk kastanjes, beukenootjes, mos en andere natuurbevallingen die op de tafel tentoongesteld kunnen worden. En zo geschiedde. Dagenlang liep het waterige snot uit je neus, omdat je met alle geweld de grootste tas – gevuld en wel – mee naar school wilde nemen.

Shoppen
Bij elke seizoensverandering is het geoorloofd: shoppen! Online of echt alle winkels afstruinen, it’s up to you. Mijn zegen heb je. Lekker veel geld uitgeven aan je nieuwe garderobe. Zeg nou zelf, die nieuwe kleding heb je toch écht nodig?

Meer eten
Hoe kouder het wordt, hoe meer vet je nodig hebt om jezelf warm te houden. En hoe kom je aan vet? Juist: warme chocolademelk (voor mij zonder slagroom, anders ga ik braken), pepernoten, chocolade in vaste vorm… Alles mag. Of moet, eigenlijk, als je net zo’n koukleum bent als ik.

Pyjamadagen
In de zomer slaap ik sowieso niet in een pyjama, maar in de herfst is het toegestaan om erin te slapen en er op een vrije dag ook niet uit te komen! Tenzij je gaat douchen, is het heerlijk om constant in je warme pyjama te vertoeven. Dus… wat let je?

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply Lauradenkt 11/10/2012 at 10:56

    Maar dat weegt allemaal niet op tegen de permanente staat van bevriezing waarin ik verkeer (zei de pessimist en koukleum).

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.