hé, jij bent oké
hersenscheten

hé, jij bent oké

Die klapkuiten zijn toch niet erg mooi. En die onderhuidse puist op mijn kin begint toch ook erg uit te dijen. Misschien moet ik ook maar niet meer lunchen met een broodje warm vlees met pindasaus, want dat is natuurlijk ook niet erg goed voor de lijn. Ondanks dat besef ik dat ik goed ben. Perfect zelfs. Net als jij.

Vaak hoor ik (voornamelijk) vrouwen klagen over hun uiterlijk. Dingen die zij lelijk vinden, maar mij niet eens opvallen. Vrouwen die ik beeldschoon vind, zijn nog onzekerder dan de hedendaagse huizenmarkt. En onzeker zijn is zo zonde! Durf je niet uit de kleren te gaan? Dan mis je dus een leuke dag op het strand (daar is het immers nu prachtig weer voor) of een heerlijke dag in de sauna. Durf je niet zomaar met mensen te praten? Dan zul je die interessante persoon nooit leren kennen. Dus besef je: je bent oké en zelfs meer dan dat. Leer onzekerheid uit je leven te bannen. Alles wat je bent, inclusief de dingen die door jezelf zijn gebombardeerd tot minpunten, zijn onderdeel van jou. Natuurlijk kun je hier dingen aan veranderen, maar je bent nu zoals je nu bent. Met die uitgroei en pukkel op je kin. Barbies zijn niet voor niets nooit tot leven gewekt. Het zijn fantastische poppen waar de vrouw haar frustraties op kan botvieren. Jezelf vergelijken met een onrealistisch beeld maakt ongelukkig. Accepteer dat je er mag zijn!

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Reply Iris 05/06/2016 at 16:59

    Helemaal mee eens. We zijn vaak veel te veel bezig met hoe we eruit zien, terwijl het andere mensen eigenlijk niet eens opvalt. Behalve als eindelijk eens dat mooie jurkje uit je kast aantrekt en er stralend bij loopt!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.