Zoek
Sluit dit zoekvak.

op Griekse voet leven

De zomer heeft inmiddels zijn intrede gedaan in ons koude kikkerlandje. Mijn onderbenen en voeten zijn nog steeds even wit als met de Kerst, maar ik kan in ieder geval op slippers mijn huis verlaten. Een voordeel met een heus nadeel. Met mij kunnen alle andere Nederlanders dat namelijk ook. En dat betekent dat ik dagelijks word geconfronteerd met honderden voeten. De lichaamsdelen die ik het lelijkst vind van allemaal. Maar bovenal: de lichaamsdelen met tenen. Mijn voetjes zijn behoorlijk poezelig: normale teentjes en een beetje platvoeten. De rechtervoet is zelfs versierd met een heuse tatoeage. En mijn tweede teen is kleiner dan mijn grote teen. Zoals het ‘hoort’, ben ik inmiddels achter. Ik vind het namelijk altijd vreemd als de tweede teen langer is dan de grote teen, want je grote teen moet zijn naam natuurlijk wel eer aan doen. Dat doet hij natuurlijk ook wel een beetje als hij korter is dan je tweede teen (wijsteen?), maar nog steeds ben ik van mening dat je grote teen ook daadwerkelijk je grootste teen moet zijn. Ik keek en vroeg wat in het rond en kwam tot de conclusie dat er in mijn omgeving best veel mensen zijn met een wijsteen die langer is dan de grote teen. Tijd voor Google: mijn redder in nood. En dat leerde mij het volgende:

  • een Griekse voet is een voet waarbij de wijsteen langer is dan de grote teen
  • een Egyptische voet is een voet waarbij de grote teen het langst is

Deze talentenen zouden hun herkomst vinden in de Griekse oudheid. Bij slachtoffers kon aan de hand van hun voeten (geniale woordspeling) worden vastgesteld of het een Egyptenaar of Griek was.

Gelukkig voor mij heeft meer dan de helft van de mensen een Egyptische voet, waarbij de grote teen dus het langst is. Slechts 10 procent van de bevolking heeft een langere wijsteen.

Maar hier bleef het dus mooi niet bij. Ineens werd ik geconfronteerd met het fenomeen ‘tenen lezen’. Behalve dat je koffiedik kan kijken, tarotkaarten kan leggen, kan je hedendaags ook tenen laten lezen. Wait… what? Een tenenlezer observeert en constateert sterke en zwakke kanten van een persoonlijkheid. Er wordt gekeken naar de stand en de vorm van de tenen. Volgens kenners is het geschikt om zelfkennis op te doen en relaties te doorgronden. Sterker nog: er zijn heuse boeken geschreven over dit bijzondere… iets. Ik heb mijn eigen platvoetjes eens goed bekeken en flinke zelfkennis opgedaan: ik leef op grote voet.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

5 reacties

  1. Mja. Nou. Ik heb dus een Egyptische voet en een Griekse voet, volgens deze theorie. Mijn linkervoet is beledigd en gekwetst..

    1. Same here. Grieks of Egyptisch, alle voeten zijn stom.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.