Zoek
Sluit dit zoekvak.

“het is net hard poepen”

Of we het echt over poepen gaan hebben? Nee, niet direct. Meer over de leugens die de ronde gaan over bevallen. Bevallen, ja. Je weet wel: zo’n kind van gemiddeld 50 centimeter lang en 20 centimeter breed door je kleinste uitgang persen. Mijn oma zegt altijd ‘dat het net hard poepen is’. Een docent beweerde gisteren dat bevallen hartstikke romantisch is. Ik geloof ze niet. Ik kan me er weinig bij voorstellen en visualiseerde het hele gebeuren. Stel je voor: een bezwete vrouw met slierten, nat, vet haar langs haar gezicht, die het uitschreeuwt van de pijn. Persen, een kerel die met je meepuft op verkeerde momenten en de ontlasting die je om de oren vliegt. Uitscheuren tot aan je nek en je vervolgens weer dicht laten naaien. Daar is toch werkelijk helemaal niets romantisch aan? Als mensen vragen of ik kinderen wil, antwoord ik ook steevast dat ik een paar kloontjes van mezelf helemaal het einde zou vinden. Maar zelf een paar mini-me’s uitpoepen? Daar zit ik niet echt op te wachten.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

5 reacties

  1. Haha, stiekem wil ik later wel kinderen, maar nu ik dit lees.. stel ik dat nog maar even iets langer uit.

  2. Ik zit op dit moment in een ‘uhrg, kinderen’ fase. Vind ze eerder irritant dan schattig. En dat je dan ook nog moet bevallen.

    1. Kinderen zijn op zich wel oké, zolang ze zich liefjes gedragen. Maar bevallen… dan ga ik liever naar de kaakchirurg.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.