Zoek
Sluit dit zoekvak.

zomaar dankbaar

Toen ik zomaar wat aan het rondneuzen was op het wereldwijde web, met behulp van Google, kwam ik uit bij een mooie quote.

“Let us rise up and be thankful, for if we didn’t learn a lot today, at least we learned a little. And if we didn’t learn a little, at least we didn’t get sick. And if we got sick, at least we didn’t die. So, let us all be thankful.”
Buddha

En naast die quote, danste ineens een beeld van mijn lieve oma door mijn hersenpan. “Wie het kleine niet eert…” Juist, ja. Misschien is dat cliché dan ook wel echt waar. Maar ja, wat is dan ‘het kleine’? Dingen die je al hebt? Of is een iPhone in vergelijking met een iMac 24” ook klein? Hoe het ook zij, het is beter om al het ‘kleine’, of minder kleine, flink te eren. Onderzoek heeft aangetoond dat dankbaarheid verbonden is aan het ontwikkelen én onderhouden van positieve relaties. Naar de relatie tussen de gezondheid en dankbaarheid is nog weinig onderzoek gedaan. Maar toch lijkt er een verband te zijn tussen dankbaarheid en een vermindering van lichamelijke klachten of stress. Door dankbaar te zijn, zou het zomaar kunnen dat je beter slaapt. En dan kun je weer dankbaar zijn voor een goede nachtrust. Jeetje, het lijkt eigenlijk wel een beetje een vicieuze cirkel.

En om dan toch nog even zomaar dankbaar te zijn en omdat ik stiekem hoop dat ik vannacht extra goed slaap, een kleine greep uit de dingen waar ik dankbaar voor ben:
zonneschijn, complimentjes krijg over wat dan ook, mijn MacBook Pro en iMac, dat er elke dag op wonderbaarlijke wijze eten op mijn bord verschijnt (bedankt, paps en mams), dat ik elke dag met de tram naar werk kan, dat ik elke dag een half uur door de stad kan wandelen als ik dat wil, dat ik elke dag kan bloggen en dat ik een knap stel hersens heb, dat ik lieve vriendjes om me heen heb. Ik ben jou ook wel een beetje dankbaar voor het lezen. Thanks.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

5 reacties

  1. Mooi geschreven!
    Het is zeker goed om er bij stil te staan wat je allemaal hebt en daar dankbaar voor te zijn. Dat doen we over het algemeen veel te weinig.

  2. Heel mooie quote inderdaad! Zelfs de kleinste dingen kunnen het leven leuk maken :)

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.