Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘ja maar, ik heb geen tijd’

Laatst werd er tegen me gezegd: “Lenn, moet je al die kleding die je nooit meer draagt niet eens weggooien?” Mijn vrouwenlogica is dan meteen: “Welnee, ik moet dat gewoon wat vaker dragen en dan kan het daar prima blijven hangen.” Maar in plaats daarvan zei ik: “ja ehhh, daar heb ik toch allemaal geen tijd voor. Moet ik allemaal uitzoeken en zo. Wanneer zou ik dat moeten doen?” Een beetje een smoesje. Ik heb er gewoon geen tijd voor genomen. Ik had het wel, maar heb het aan iets totaal anders besteed. Elke dag heeft toch echt 24 uur en elke week toch echt zeven dagen. En eigenlijk is het zonde om er niets mee te doen. Ik bedoel; als de tijd eenmaal voorbij is, krijg ik het niet meer terug. De tijd is mijn vijand en tegelijkertijd mijn grootste vriend. Zo nu en dan vind ik het fijn als de tijd voorbij vliegt. Vaker wil ik liever dat de klok een poos stil blijft staan. Maar goed, de tijd tikt door en daar moet ik het maar mee doen. Van de tijd is minder dan ik zou willen. En helaas… het is één van de dingen die de mens (nog) niet kan maken. Tijd lijkt aanwezig te zijn in overvloed, maar het is voorbij voordat je er erg in hebt. Dus misschien moet ik mijn tijd eens goed besteden en de dingen doen die ik wil doen. Of soms een beetje moet doen. Bedankt voor jullie tijd.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

6 reacties

  1. Goed punt. Ik laat vaak teveel tijd zomaar voorbijgaan, terwijl ik juist ook vaak te veel te doen heb maar de tijd tekort is. Dat lijkt heel eenvoudig op te lossen als ik het zo ziet staan, maar in de praktijk?

  2. Echt heel leuk geschreven! Ik ben het dan ook helemaal met je eens. Tijd gaat meestal veel veel veel te snel voorbij, al heb ik soms in de les ofzo ook wel iets van pfoee, ik zie elke minuut voorbij gaan, maar mensen moeten zich gewoon iets minder aan de tijd binden, al is plannen in het leven van nu ook weer noodzakelijk :)
    x

  3. Gut is het alweer tijd om over tijd te praten? Ik heb het ook. Ben zoetjes aan spullen aan het weggooien/weggeven. Het ligt me maar allemaal in de weg die kleren en spullen waar ik niets meer mee doe.

  4. Hee, dit doet me denken aan een liedje van Culture Club! ;) Het enge is: ik ben me hier al tijden (no pun intended) bewust van, maar alsnog lukt het me niet om mijn tijd behoorlijk te besteden…

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.