opdringerige gedachten
hersenscheten

opdringerige gedachten

Ik heb er last van. Of nou ja, last. Ze zijn vaak aanwezig, laat ik het zo zeggen. Het is niet zo dat ze me per se kwellen. Ineens zijn ze er. Gewoon, als ik achter mijn bureau zit of als ik naar mijn werk loop. Dan ineens borrelen ze in mijn hoofd. ‘Stel dat ik nu ineens voorover val, met mijn kin op mijn bureau. Dan rolt mijn bureaustoel stiekem naar achter, ik bijt mijn tong af tijdens de klap en val keihard met mijn stuitje op de grond. En als klap op de vuurpijl valt mijn tong bovenop mijn hoofd. Dat wordt één bloederige massa. En wat een pijn moet dat doen!’. Het zijn niet altijd van dit soort morbide gedachten, hoor. Soms zijn het ook heel romantische gedachten. Maar ik kan die gedachten gewoon niet onder controle brengen. Elke morgen in de tram neemt mijn fantasie een loopje met me. Door wat iemand zegt, draagt of eet. Overal verzin ik een verhaal bij. Dat gaat dan als volgt: “Hé, die meid eet roti als ontbijt. Jeetje. Waarom denk ik eigenlijk dat het haar ontbijt is? Omdat het 7 uur in de ochtend is? Misschien werkt zij wel ‘s nachts en eet ze dit gewoon als avondeten. Of misschien heeft ze gewoon een extreme eetlust in de ochtend. En is haar lieve vriend daarvan op de hoogte. Dus maakte hij een grote bak roti voor haar, omdat ze dat zo lekker vindt. Het kan natuurlijk ook nog zo zijn dat het een arme student is en dit het overblijfsel is van gisteravond. Wow, en die man daarachter. Waarom heeft hij een iPad en een iPhone? Hij is al best wel oud. Of zou hij alleen oud lijken?” En dat gaat heel de dag zo door. Soms best vermoeiend, maar ach, zo maken je hersenen nog eens wat mee.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reply Jorina 16/01/2012 at 11:32

  Mijn hersens malen ook altijd! Best vermoeiend soms.

 • Reply Saskia 16/01/2012 at 20:37

  Dat is zeker best vermoeiend. Maar zo maak je wat mee ;)

  • Reply freelennse 17/01/2012 at 19:52

   Iets met elk nadeel en voordelen. ;-)

 • Reply Lisa 16/01/2012 at 23:22

  Haha, zo gaat het bij mij ook altijd! Vooral je eerste voorbeeld, dat soort nare dingen kun je niet stoppen. Zeker niet als je denkt dat je er niet aan moet denken…

  • Reply freelennse 17/01/2012 at 19:51

   Haha, nee, daar wordt het alleen maar erger van…

 • Reply Rianne 17/01/2012 at 19:43

  Heel herkenbaar. Sindskort zet ik een cd op in de auto zodat ik die tekst meezing i.p.v. die malende stroom gedachten. Nu nog een manier zien te vinden om ze ’s nachts uit te kunnen zetten, want ik slaap er slecht door :/

  • Reply freelennse 17/01/2012 at 19:51

   Music is the key! ;-)

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.