voornemens goede voornemens voor te nemen
hersenscheten

voornemens goede voornemens voor te nemen

Voor je het weet, wordt je tv afgestemd op dé tikkende klok om elkaar vervolgens in de armen te springen, dikke zoenen op elkaars wangen te drukken én te vertellen wat je aankomend jaar anders, beter, vaker of juist minder vaak wilt. Elk jaar als december begint, komt de spanningshoofdpijn om de hoek kijken. Shit. Ie-de-reen gaat me natuurlijk vragen naar mijn goede voornemens. “Zeg, ga je aankomend jaar eens stoppen met roken of heb je andere goede voornemens?” Meestal betover ik de vrager dan met mijn charmantste glimlach en zeg: “Ja, mijn goede voornemen is om volgend jaar eens echt goede voornemens te bedenken. Maar ja, daar heb je nu natuurlijk niet zo veel aan.” Maar daar kom ik natuurlijk niet altijd mee weg. Ik bedoel; ik moet natuurlijk minimaal één goed voornemen noemen. Ik kan niet achterblijven. Hypes zijn er om aan mee te doen. We zijn niet voor niets allemaal stiekem een gigantisch kuddedier. Maar goed, om het voornemen van vorig jaar dan maar eens waar te maken, heb ik een lijstje met goede voornemens opgesteld. Dat ik er vervolgens niets mee doe, laten we buiten beschouwing. Ik heb mijn eerste goede voornemen in mijn hele goede leven voorgenomen en dat is waar het allemaal om draait. Verder staan we er natuurlijk ook niet bij stil dat het maken van goede voornemens alleen in heel uitzonderlijke gevallen leidt tot een permanente verandering. Binnen een paar weken is vrijwel iedereen vergeten wat de voornemens waren en wordt de vette hamburger weggespoeld met een glas wijn om vervolgens een lekker sigaretje te roken en niet op tijd naar bed te gaan. Over tijd gesproken: de timing van het maken van goede voornemens is natuurlijk ook hartstikke beroerd. Het is winter, lieve mensen. Hét seizoen waarin een groot deel van de bevolking een lichte dip heeft. We hebben een immens tekort aan vitamine D door de zon die maar niet schijnen wil. En die kou willen we natuurlijk buitensluiten door een vetlaagje te creëren. Hoe je dat het makkelijkst kan doen? Gewoon, zakken chips, warme chocolademelk met een flinke toef slagroom en andere ongezonde producten naar binnen werken terwijl je onderuitgezakt op de bank naar Home Alone 1 t/m 17 kijkt.

Maar goed, ik had jullie natuurlijk een lijstje met goede voornemens beloofd. Komt ‘ie:mezelf meer bezoekjes aan kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure gunnen – iedere dag bloggen – vaker complimentjes geven – vaker sporten – doorgaan met roken – minder vette mayonaise eten – meer kleding kopen – vaker dingen doen die ik leuk vind – eindelijk eens een nieuwe lens kopen voor mijn Nikon – mijn BlackBerry uit het raam smijten en er overheen rijden met de auto – vaker hakken dragen – een nieuwe tatoeage laten zetten – meer boeken lezen – mijn handschrift verbeteren – volgend jaar mijn goede voornemens niet achter elkaar, maar onder elkaar zetten.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reply Naomi 29/12/2011 at 20:06

  Dag BlackBerry! Haha fijn 2012 he ;)

  • Reply freelennse 29/12/2011 at 20:46

   Jij ook!

 • Reply Cylia 30/12/2011 at 00:19

  leuk leuke post! moet ook maar is denken aan goede voornemens.. PS. Kerst is over, maar ik wil je nog steeds een cadeau geven.. Doe mee met mijn ‘Mystery fashion goodiebag’ giveaway met Monki, Pull & Bear goodies en meer! Nog maar 2 dagen! http://cyliaaaa.blogspot.com/2011/12/giveaway-x-mystery-fashion-goodiebag.html

 • Reply Rianne 31/12/2011 at 13:48

  Leuk lijstje! Mijn Blackberry smijt ik ergens september 2013 uit het raam =D

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.