Zoek
Sluit dit zoekvak.

voornemens goede voornemens voor te nemen

Voor je het weet, wordt je tv afgestemd op dé tikkende klok om elkaar vervolgens in de armen te springen, dikke zoenen op elkaars wangen te drukken én te vertellen wat je aankomend jaar anders, beter, vaker of juist minder vaak wilt. Elk jaar als december begint, komt de spanningshoofdpijn om de hoek kijken. Shit. Ie-de-reen gaat me natuurlijk vragen naar mijn goede voornemens. “Zeg, ga je aankomend jaar eens stoppen met roken of heb je andere goede voornemens?” Meestal betover ik de vrager dan met mijn charmantste glimlach en zeg: “Ja, mijn goede voornemen is om volgend jaar eens echt goede voornemens te bedenken. Maar ja, daar heb je nu natuurlijk niet zo veel aan.” Maar daar kom ik natuurlijk niet altijd mee weg. Ik bedoel; ik moet natuurlijk minimaal één goed voornemen noemen. Ik kan niet achterblijven. Hypes zijn er om aan mee te doen. We zijn niet voor niets allemaal stiekem een gigantisch kuddedier. Maar goed, om het voornemen van vorig jaar dan maar eens waar te maken, heb ik een lijstje met goede voornemens opgesteld. Dat ik er vervolgens niets mee doe, laten we buiten beschouwing. Ik heb mijn eerste goede voornemen in mijn hele goede leven voorgenomen en dat is waar het allemaal om draait. Verder staan we er natuurlijk ook niet bij stil dat het maken van goede voornemens alleen in heel uitzonderlijke gevallen leidt tot een permanente verandering. Binnen een paar weken is vrijwel iedereen vergeten wat de voornemens waren en wordt de vette hamburger weggespoeld met een glas wijn om vervolgens een lekker sigaretje te roken en niet op tijd naar bed te gaan. Over tijd gesproken: de timing van het maken van goede voornemens is natuurlijk ook hartstikke beroerd. Het is winter, lieve mensen. Hét seizoen waarin een groot deel van de bevolking een lichte dip heeft. We hebben een immens tekort aan vitamine D door de zon die maar niet schijnen wil. En die kou willen we natuurlijk buitensluiten door een vetlaagje te creëren. Hoe je dat het makkelijkst kan doen? Gewoon, zakken chips, warme chocolademelk met een flinke toef slagroom en andere ongezonde producten naar binnen werken terwijl je onderuitgezakt op de bank naar Home Alone 1 t/m 17 kijkt.

Maar goed, ik had jullie natuurlijk een lijstje met goede voornemens beloofd. Komt ‘ie:mezelf meer bezoekjes aan kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure gunnen – iedere dag bloggen – vaker complimentjes geven – vaker sporten – doorgaan met roken – minder vette mayonaise eten – meer kleding kopen – vaker dingen doen die ik leuk vind – eindelijk eens een nieuwe lens kopen voor mijn Nikon – mijn BlackBerry uit het raam smijten en er overheen rijden met de auto – vaker hakken dragen – een nieuwe tatoeage laten zetten – meer boeken lezen – mijn handschrift verbeteren – volgend jaar mijn goede voornemens niet achter elkaar, maar onder elkaar zetten.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

4 reacties

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.