Zoek
Sluit dit zoekvak.

ik glimlachte maar

Laatst, op een goede maandagmorgen, ging ik zoals elke doordeweekse dag naar mijn werk. Ik stapte op het centraal station de tram uit, checkte uit (want ja, anders wordt mijn ov-chipkaart geblokkeerd), stak mijn sigaret aan en… werd uitgescholden. Die had ik even niet aan zien komen. “Sjezus, wat heb jij eigenlijk een rotkop!”, kreeg ik met enige consumptie in mijn gezicht gesmeten. Het was de man die elke dag om geld komt vragen op het station. Ik geef het hem nooit en dat wilde hij me nu blijkbaar betaald zetten. Ik glimlachte en wist daarna even niet wat ik moest doen. Allerlei hersenspinsels kwamen als paddenstoelen uit de grond. Chaos in de hersenpan. Had ik ad rem moeten vragen of hij nog geen koffie had gehad? Waarschijnlijk niet, want niemand geeft hem geld en die koffie komt niet uit de lucht vallen. Hoewel ik tegenwoordig nergens meer van opkijk. Had ik moeten vragen of hij met het verkeerde been uit bed was gestapt? Ik wist niet eens of de beste man een bed heeft. Had ik bij het weglopen moeten zeggen ‘tot ziens’? Nee, want eigenlijk hoop ik hem nooit meer tegen te komen. Had ik… Ach, wat maakt het uit. Naar die centen kan hij fluiten. En naar die koffie ook.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

2 reacties

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.