Abel's Deli Utrecht • lekker met lenn • freelennse
dingen die je humeur opkrikken

lekker met lenn: abel’s deli

Laat me door Utrecht slenteren, een tent tegenkomen waar ik al enthousiast van word door het ex- en interieur en je hebt me. Een paar keer bleek mijn ruggengraat sterk genoeg (‘Lenn, je hebt net al gegeten’ en ‘je hebt echt niet nog meer wijn nodig’), maar onlangs ben ik toch naar binnen gegaan bij Abel’s Deli. Er stond een stoepbord met een afbeelding van heerlijke hotdogs en de rest is geschiedenis.

Utrecht Abel's Deli

Abel’s Deli is zó leuk! Ze verkopen van alles: wijn, pindakaas van de Pindakaaswinkel, cannoli (wat je moet kennen als je The Godfather hebt gezien), pokébowls, sushibowl… Volgens eigen zeggen serveert Abel’s Deli “de lekkerste wereldse smaken uit New York City. De Italiaanse achtergrond van Abel, vormt de basis voor de karakteristieke gerechten en producten die je bij Abel’s Deli kunt kopen”.

Ik bestelde de Chili Dog: een hotdog van pittige Brandt & Levie-worst, fetablokjes en pittige jalapeñopepers. Mijn vreetschuur in crime nam de Classic Dog. Ook worst van Brandt & Levie, met zuurkool, zoete mosterd en handgemaakte ketchup. Beide hotdogs kosten €4,95.

Aangezien ik me niet wilde voelen als een kind dat net gescholden heeft en de mond moet spoelen met zeep, heb ik de koriander er vakkundig afgevist. Er zit verder geen koriander in, dus je proeft daar niks van. Maar écht: de hotdogs zijn heerlijk. En ondanks dat ik echt honger had, zat ik ramvol na dit broodje. De laatste paar happen heb ik op karakter weggewerkt, omdat ik te lekker vond om te laten liggen. ?? Tip van Flip: eet ze niet op je eerste date – als je eet zoals ik dan -, want de (goddelijke!) saus zit tot op je achterhoofd.

Abel's Deli Chili DogEerlijk is eerlijk: op dat stoepbord zagen deze broodjes er al grandioos uit. Ik word dan altijd een beetje sceptisch en denk ‘ja, en dan zal je zien, dan krijg ik ze zo geserveerd en dan ziet het er compleet anders uit en zijn het minuscule broodjes’. Nope. Niks van waar. Ze zien er ook ‘in het eggie’ heerlijk uit en zo smaken ze dus ook.

Hotdog Abel's deli

Na het eten ging ik nog voor gaas met een fles wijn. Ik heb ‘m nog niet opengetrokken, maar zodra dat wel het geval is (uiteraard met mijn fancy kurkentrekker), deel ik het wel effe met jullie via Instagram.

♥ Waardering eten: 10 / ♥ Service: 10 / ♥ Interieur: 9
Abel’s Deli – Utrecht – Vredenburg 157
Abelsdeli.com
Openingstijden op ma, di, wo, vrij, za: 11:00 tot 19:00 uur
Donderdag van 11:00 tot 21:00 uur en op zondag van 12:00 tot 19:00.

Deze blogpost is niet gesponsord. Ben gewoon enthousiast. En jij ook als je gaat, dat beloof ik je. Joe!

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  • Reply Marjolein 18/06/2018 at 16:57

    Ah ziet er zo leuk en lekker uit! En fijn dat de koriander eraf kan, haha.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.