Zoek
Sluit dit zoekvak.
Snoep Mark Verver recensie

snoep

Vaker dan goed is voor mijn financiën, struin ik door een boekhandel. Zo ook laatst, toen ik Snoep van Mark Verver meenam. Een boek dat gaat over een tekstschrijver, dat móet ik wel in één van mijn BILLY’s hebben staan. Ik kocht het al een tijd terug en toen ik met griep op de bank lag, was het dan eindelijk tijd dit boek te verslinden. Deed Snoep van Mark Verver me mijn griep vergeten of voelde ik me er alleen maar ellendiger door? Deze recensie geeft je het antwoord.

Waar gaat Snoep over?

Een jonge tekstschrijver ontmoet een vrouw die hem het hoofd op hol brengt. Hij is direct verkocht, want ze is hartstikke mooi. Maar helaas, Snoep is geen vrouw die het bij één man houdt. Of überhaupt bij alleen man. De relatie loopt op de klippen en de schrijver grijpt alles aan om zijn gevoelens uit te schakelen. Door zijn eigen gespartel zakt hij steeds dieper weg in het drijfzand, totdat hij bíjna kopje onder gaat en verzuipt. Net op tijd ontmoet hij een nieuwe vrouw. Geeft hij, dankzij haar, de liefde een tweede kans? Of durft hij er niet meer in te geloven?

Snoep Mark Verver recensie

En dit vind ik van Snoep…

Ik kocht Snoep van Mark Verver omdat er op de achterflap staat: ‘Mark Verver schrijft in een moderne stijl – ritmisch, uptempo, soms rauw en vooral eigenzinnig’. Ik was dus al voorbereid op een bijzondere schrijfstijl. En tóch moest ik wennen aan hoe Mark Verver schrijft. Het gebrek aan leestekens leest inderdaad behoorlijk uptempo, want ik lees dan zonder adempauzes. Iets ritmisch kon ik niet ontdekken en als je dit al rauw en eigenzinnig vindt, dan moet je zéker geen boek lezen van Charles Bukowski (zoals Postkantoor). Maar goed, ik las het boek in één ruk uit, dus het tempo zat er wat dat betreft lekker in. Wat niet per se een goed teken is bij Snoep, want ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet heel enthousiast ben. Het verhaal is niet slecht, maar ik vind het niet vernieuwend en ik bleef eigenlijk in volle vaart lezen, omdat ik benieuwd was wanneer het verhaal een spannende wending kreeg. Die wending bleef uit.

Goed, om dit ook lekker uptempo te laten zijn: je hoeft niet te huilen van spijt als je dit boek koopt, maar je kan de bijna 17 hele euro’s beter aan een ander boek uitgeven.

♥ Waardering: 6.

Mark Verver – Snoep
Uitgeverij Marmer / 2012 / 9789460680663
Snoep is bij Bol.com te koop voor €16,95.

Meer boekentips nodig? Een overzicht van al mijn boekrecensies tot nu toe vind je hier.

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.