Postkantoor, Charles Bukowski • boek • recensie • freelennse
boeken

postkantoor

postkantoor

De dag nadat Charles Bukowski wordt ontslagen als postbode begint hij aan zijn eerste roman: Postkantoor. Het is een hilarisch boek over zijn leven als postbode en half-alcoholist die gokt bij paardenraces. Zijn leven bestaat uit seks, drank, paardenraces en een tekort aan slaap en regelmaat. Charles stoeit met saai werk, heftige vrouwen, vreselijke bazen en praatgrage collega’s en hijzelf is recalcitrant en bot. ‘Welkom in de donkere, wondere wereld van Charles Bukowski’.

Wat vind ik van Postkantoor?

Ja, ik kan hier dus heel kort over zijn: fantastisch. Dit boek is zo heerlijk rauw geschreven. Alsof Charles zijn zinnen heeft neergepend en er niet meer naar gekeken heeft. Daardoor is Postkantoor puur, want ik had het idee dat hij niet uren aan dezelfde zin aan het sleutelen is geweest. Het is zoals het is en ik houd daarvan. Dit boek heb ik in één ruk uitgelezen (het begint cliché te worden, ik weet het) en ik heb hardop gelachen.

Je hoeft niet echt na te denken bij dit boek. De zinnen zijn kort en het verhaal gaat eigenlijk nergens over. Ik had geen idee wat ik van Postkantoor moest verwachten, want als je leest dat het gaat over iemands werk als postbode, verwacht je er niet echt iets van. Maar geloof me: als je houdt van direct, grof en een beetje ranzig zo nu en dan… lees Postkantoor.

♥ Waardering: 9.

Charles Bukowski – Postkantoor
Lebowski / 2014 / 9789048819737
Postkantoor is bij Bol.com te koop voor €12,50.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reply Bouke 19/02/2015 at 22:14

  Mooi dat dankzij Uitgeverij Lebowski de jongere generatie Buk ook weer ontdekt. Als je deze mooi vond dan moet je ‘Kind onder kannibalen’ over zijn jeugd ook zeker lezen.

  Ik ben ook een grote fan van zijn gedichten.

  • Reply freelennse 19/02/2015 at 22:35

   Ga ik op mijn lijstje zetten. Dank je wel!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.