Je werkplek inrichten? Doe het effectief en word productief!
ondernemen, persoonlijk, tips

je werkplek inrichten

Of je nu thuis werkt, student of scholier bent of gewoon voor de lol een werkplek wil inrichten, ik heb tips voor je. Een werkplek hebben is grandioos en het is als je het mij vraagt helemaal het einde als je er een mooi plekkie van kan maken. Ik besteed aardig wat uren aan mijn bureau, terwijl ik dat voorheen liggend op de bank deed, met mijn laptop op schoot. Het wordt warm, je krijgt er rugpijn van en bovendien overkwam het me te vaak dat ik plotseling lag te slapen. Heb ik stukken minder last van achter een bureau!

Mijn werkplek is in mijn woonkamer, waardoor ik het des te belangrijker vind dat het er mooi uitziet. In theorie had ik mijn werkplek in een andere ruimte kunnen maken om zo productiever te zijn, maar nu kan ik werken met mijn dikke Duitse herder van 40 kilo op mijn voeten en dat is ook heel wat waard.

Je wil een werkplek. Waar begin je?

Begin met het bedenken waar je je werkplek wil hebben. Ik had mijn bureau met iMac eerst op mijn slaapkamer staan, maar dat bleek niet ideaal. Sowieso is het het beste dat je op je slaapkamer eigenlijk alleen slaapt. (Of moet ik hier nu een grapje maken met ‘ha, dat is natuurlijk wel waar the magic happens‘?) In ieder geval, ga met dat idee en de maten naar IKEA (want wie slaagt er nou niet bij IKEA en mocht je niets kunnen vinden, dan kan je in ieder geval hotdogs eten) en raak in paniek van Alle Soorten bureaus die ze hebben. Uiteindelijk koos ik voor een hoogglans, wit bureaublad en twee losse schragen. Ik ben natuurlijk wel gewoon een hipster, maar het kan veel goedkoper dan dat. Bij het kiezen van je bureau moet je rekening houden met:
• de ruimte die je hebt
• past de bureaustoel die je hebt of gaat kopen eronder?
• wat je precies gaat doen aan je bureau – houd bij hoogglans rekening met Altijd Vette Vingers
• of je kastruimte nodig hebt

Werkplek inrichten: stylingtips

Ik ben geen interieurblogger, ik houd niet van hokkies. Ik houd des te meer van interieur. Wist ik veel, ik ontdekte dat ook pas toen ik ging verhuizen. Dus toen ik bedacht had dat ik mijn werkplek van slaapkamer (haaa-ha, wérken op een sláápkamer, de ironie) naar mijn woonkamer ging verhuizen, kon ik mijn geluk natuurlijk niet op.

werkplek inrichten

Ik houd van lekker simpel, dus mijn bureau is vrij leeg. Momenteel heb ik cactusjes op mijn bureau staan. Ze zijn heel leuk, maar op een of andere manier sterven ze bij mij allemaal binnen een paar weken. Ik ben er nog niet over uit of dat nu ligt aan mijn aanwezigheid of aan de hoeveelheid water die ik ze geef. Zodra deze drie het leven gelaten hebben, ga ik denk ik voor een print van cactussen. Scheelt me ook weer ruimte op mijn bureau!

Naast dat ik een iMac een prachtig apparaat vind, heb ik ook geprobeerd om met de weinige accessoires die ik heb, de werkplek wat aan te kleden. Omdat ik vrij veel koper heb ik mijn huis, heb ik ook hier gekozen voor een koperen lampje. Het lampje was volgens mij €15 en is te koop bij IKEA. Ik vind bijvoorbeeld zo’n metalen lamp in mintgroen ook grandioos! Verder kocht ik de muismat bij SoLow en de planner die op mijn MacBook ligt bij HEMA. Echt, ga naar IKEA en HEMA en je zit helemaal gebakken voor je nieuwe werkplek. Mocht je er niet uitkomen en in Utrecht wonen, bel me, ik ga je helpen met het inrichten. ;-)

Een werkplek waar je productief bent

Met mijn veel te snel afgeleide brein (hé, kijk, een vlinder) is het heel belangrijk dat ik een werkplek heb waar ik niet snel ben afgeleid. Daarom zit ik ook met mijn rug naar de tv toe. Ik heb gekozen voor een bureaustoel die foeilelijk is, hoewel ik eerst een hipster-interieur-verantwoorde stoel had. Helaas, ik kreeg er een houten bips van, dus ik ben toch gezwicht voor zo’n groot, lelijk doch supercomfortabel, zwart gevaarte. En tja, verder heb ik nog deze productiviteitverhogende tips voor je:
• zorg voor gezonde plantjes op je bureau
• heb je weinig ruimte, zorg dan dat je je muur optimaal gebruikt of dat je met kasten en lades kan werken bij je bureau
• maak elke dag je bureau schoon én leeg
• maak je bureau persoonlijk, maar houd het opgeruimd

* sommige links zijn affiliatelinks, want ik heb natuurlijk alleen maar een blog omdat het een vette melkkoe is

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reply Ina 03/05/2016 at 10:33

  Ik vind mooi ingedeelde bureau’s altijd super leuk om te zien op foto’s, maar het werkt voor mij echt niet om te werken. Mijn bureau bevat gewoon mijn laptop, een drinkbus en een Starbucks beker als pennenbak. Liever gewoon clean :D

  • Reply freelennse 03/05/2016 at 22:02

   Ik heb niet eens een pennenbak, hahaha. Alles voor de minste afleiding.

 • Reply Bianca 03/05/2016 at 12:09

  Oh wat heerlijk, een mooi opgeruimde werkplek in de woonkamer. Ziet er leuk uit! Cactussen moet je gewoon altijd vergeten water te geven, dan komt het goed.

  Ik ben geïnspireerd; ik ga de studeerkamer/logeerkamer weer opruimen en het er gezelliger maken! Thx :).

  • Reply freelennse 03/05/2016 at 22:03

   Thanks! Ik ga de cactustip uitvoeren. Ben benieuwd. Succes met de studeerkamer!

 • Reply Janneke | Crafty Time 03/05/2016 at 22:26

  Ik ben overgestapt van een bureau naar een kastje. Puur omdat ik veel mappen en papierwerk heb en dit niet netjes kan stallen op een bureau. Toch mis ik wel een bureau omdat het veel meer ‘open’ is. Ik vind het altijd wel te gek om naar zulke inspiratie te kijken!

 • Reply Anouk 15/05/2016 at 16:53

  Mijn werkplek op zich is voornamelijk praktisch, daaromheen is het gestyled. Maar ik heb er ook een hele (slaap)kamer voor, want er staat veel voorraad en dergelijke in…

 • Reply Katrien 04/07/2016 at 23:50

  Mooi plekje. Lekker simpel werkt inderdaad het best. Jammer genoeg hebben mijn collega’s (op het werk) en mijn man (thuis) dat niet altijd begrepen. Enneuh als de cactussen het niet overleven is dit ook wel een schattig alternatief: http://www.goodtoknow.co.uk/craft/542531/3d-paper-cactus-craft

 • Reply Megan 05/07/2016 at 12:03

  Ziet er uit als een fijn en mooi werkplekje. Ik zit eigenlijk altijd aan de keukentafel en daar word ik nogal eens afgeleid door mijn omgeving. Misschien toch maar eens een bureau in een rustig hoekje zetten…

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.