Zoek
Sluit dit zoekvak.
freelennse

het is officieel: ik ben hoogbegaafd

Al langere tijd vroeg ik me af wat er met mij aan de hand is. Ik weet wel dat genialiteit grenst aan gekte en dat ik van beide eigenschappen wel wat kenmerken vertoon, maar nu is de kogel door de kerk.

Als je het leven op een gegeven moment niet meer scherp ziet, dan wordt het toch wel tijd om aan de bel te trekken. Zulke problemen geven je kopzorgen en vooral ook koppijn. Ik hield mijn ogen gesloten voor wat er gaande was en moest onwijs moeite doen om de focus te behouden. Dat de wereld voor mij een waas was, ach – ik besloot het oogluikend toe te staan. Je moet iets.

Zoals het een echte vrouw betaamt, was ik het van het ene op het andere moment ineens spuug- en spuugzat. Ik had al een tijdje geen oog meer voor mezelf. Daar moest verandering in komen. Mijn blik werd getrokken door een zaak die me wel eens uitkomst kon bieden. Een beetje schuw liep ik naar binnen. Zodra ik mijn door mijn omgeving gehate ‘hói!’ kan roepen, verdwijnt mijn angst als sneeuw voor de zon. Deze man ziet er lief uit en hij kan mij ongetwijfeld een beter gevoel geven. Opgelucht nam ik plaats. “Volgens mij zie ik niet meer goed.” Meteen werd ik voor de leeuwen geworpen, of eigenlijk achter een oogmeetapparaat. Ook zo eentje die dus echt keihard lucht in je oog perst, waardoor de tranen ineens over je wangen biggelen. Het was het waard, want de man bevestigde dat ik niet gek ben. (Noch hoogbegaafd.)

Nou, goed, mijn IQ is er niet per se hoger van geworden, maar ik zie er in ieder geval wel een stuk slimmer uit. Driewerf hoera voor mijn bril!
freelennse

Je las een blogpost van Lenneke Manschot – copywriter en ondernemerscoach. Hier voor jouw tekstuele aantrekkingskracht én om je meer plezier en vertrouwen in het ondernemen te geven.

Ook betere copy en daarmee meer succes? Je oplossingen:

Meer weten? De creatieve dienstverleners en kennisondernemers die mij inhuurden, schreven handige reviews en je vindt hier uiteraard een hele pagina over mij.

Handige ondernemers- en teksttips en exclusieve content voortaan in je mailbox? Leuk! Al meer dan 500 mensen meldden zich ervoor aan. Jij ook?

12 reacties

  1. Fijn dat je een oplossing hebt kunnen vinden, en de bril staat je goed.

    Ik wou dat het bij mij zo simpel was. Heb al jaren lang 24/7, 365 hoofdpijn maar tot nu toe nog steeds geen idee waar dit mee te maken heeft. Heb alles ook al laten na kijken, ogen, netvlies en bloed.

    Maar dat maakt nu toch niet meer zo uit, heb er mee leren leven en ik zie wel of ik er ooit nog achter kom.

    1. Hi Mick, wat onwijs vervelend dat je hier zo’n last van hebt. Heb je ook wel eens een scan van je hoofd laten maken en zo? Hopelijk ontdek je wat het is en wordt er snel een oplossing gevonden!

      1. Dat is misschien wel een optie, hoewel de huisarts hier anders overdent. Bij een vriend van me is ook een scan ge maakt en hij bleek een tumor te hebben met de zelfde klachten. Drankje voor de tip.

Reageren? Graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Dit is een veilige plek waar we respectvol met elkaar omgaan. ♥️ Je gegevens zijn veilig bij me — en ik meld je ook niet stiekem aan voor mijn nieuwsbrief. Velden met een * zijn verplicht.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.