een weeffout in onze sterren - freelennse
boeken

een weeffout in onze sterren

een weeffout in onze sterren

Huh, wat, weer een boekrecensie? Jemig, heb je vakantie gehad of zo en had je ineens weer volop tijd om te lezen? Ja, lieve kinderen, dat klopt als een zwerende vinger. En dan ben ik ook nog eens lekker spuit elf, want het is ook nog eens een ‘vrij oud boek’ in blogland. My bad, my bad. Maar ik wil toch gewoon vertellen wat ik ervan vind.

Een weeffout in onze sterren

Een weeffout in onze sterren gaat over Hazel, een zestienjarig meisje met kanker. Ze is opgegeven, maar dankzij een nieuw medicijn wordt haar leven met onbepaalde tijd verlengd. Hazel haat het om als zieke behandeld te worden. Ze ontmoet Augustus bij haar praatgroep. Hij blijkt kanker te hebben overleefd, hoewel hij daar wel zijn been voor op moest geven. De twee zijn sinds de ontmoeting onafscheidelijk, al wil Hazel absoluut niet iemands tijdbom zijn.

Oké, allereerst: ik vind de vertaling van de titel stom. Misschien omdat “The fault in our stars” gewoon veel lekkerder bekt, maar… ‘weeffout’? Really? Goed, ik heb mijn zeurmomentje gehad. Dat een deel van het verhaal zich afspeelt in Amsterdam (en dat mensen door de verfilming op zoek gingen naar een bepaald bankje in Amsterdam, dat op mysterieuze wijze verdwenen is) maakt een hoop goed. Het verhaal is erg mooi. Aangrijpend. En tegelijkertijd heb ik zo hard gelachen om dit boek. De humor van Hazel en Augustus is zwartgallig. Mijn regelrechte favoriet. Hoewel ik had verwacht dat dit aardig zware kost zou zijn, viel het me echt alles mee. Ik dacht dat het boek op een veel zwaardere manier geschreven zou zijn, letterlijk hartverscheurend.

Waarschijnlijk dacht ik dat door alle reacties die ik al over dit boek had gelezen, dus dat puntje aftrek is misschien niet helemaal terecht. Dus in het kader van verwachtingsmanagement: vorm je eigen oordeel als je wil en lees het gewoon. Je zult er sowieso geen spijt van krijgen.

♥ Waardering: 8.

John Green – Een weeffout in onze sterren
Lemniscaat / 2014 / 9789047706618
Bij Bol.com te koop voor €14,95.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reply Irma 21/08/2014 at 09:21

  Oeh, liefde voor dit boek en de film!

 • Reply Nina 21/08/2014 at 10:10

  Ik ga het boek nog kopen, interessant artikel!

 • Reply Bianca 21/08/2014 at 12:06

  Ik heb hem ook gelezen, ik vond hem super mooi en kijk ernaar uit om de film ook nog te zien!

 • Reply Rianne 24/08/2014 at 16:31

  Ik vind de Nederlandse vertaling ook stom, maar ik vond het wel een heel mooi boek (en de film ook!) :)

 • Reply Daan 24/08/2014 at 22:56

  Nederlandse vertalingen zijn vrijwel altijd slechter :p

 • Reply Anouk 28/08/2014 at 16:52

  Ik ben blij dat ik de Engelse versie heb gelezen, maar inderdaad een mooi verhaal!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.